INTRODUCTIEWORKSHOP
MINDFULNESS 

in Roosendaal

 

25 augustus 2020

INTRODUCTIEWORKSHOP
MINDFULNESS 
in Roosendaal

25 augustus 2020

Weet je nog niet zeker of mindfulness iets voor je is en wil je ermee kennismaken?
Dan is de mindfulness workshop helemaal voor jou!

MINDFULNESS

WAT IS MINDFULNESS?

Letterlijk betekent mindfulness ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtstraining’. Het is het vermogen om je aandacht bewust te richten op het hier en nu, zonder daar een oordeel over te vellen en zonder het te willen veranderen.
En dat is nog niet zo makkelijk!

 Onze gedachten hebben de neiging uitstapjes te maken naar het verleden en de toekomst. We piekeren over situaties die er zijn geweest en over gebeurtenissen die nog gaan komen. Voordat we het weten zitten we vast in onze eigen (negatieve) gedachtespiraal en doen we dingen steeds op dezelfde manier zonder dat dit tot iets leidt.

 Mindfulness maakt je bewust van je automatische patronen in denken, voelen en handelen. Je leert dit door bewust je aandacht te richten op wat er in het hier en nu gebeurt. Hierdoor ben je in staat om je destructieve automatismen te doorbreken en zo op een nieuwe, meer vervullende, manier richting te geven aan je leven.

DE WORKSHOP

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DE WORKSHOP?

Tijdens de introductieworkshop leer je wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen. We doen verschillende oefeningen zodat je het direct zelf gaat ervaren. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je meer mindfulness in je leven kan brengen en krijg je als cadeautje twee ingesproken meditaties, zodat je thuis verder kan oefenen.

RESULTATEN

WAT KAN MINDFULNESS JE OPLEVEREN?

✓ Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

✓ Je leert beter voor jezelf te zorgen door je eigen grenzen in lijf en geest aan te voelen

✓ Je herkent ineffectieve denk- en gedragspatronen

✓ Je kunt bewuster keuzes maken

✓ Je ervaart meer innerlijke rust

✓ Je kunt je beter ontspannen

✓ Je hebt meer focus en concentratie

✓ Je hebt meer energie

✓ Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

✓ Je geniet meer van het moment

✓ Je piekert minder

✓ Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

✓ Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

VOOR WIE

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

De workshop is voor jou als je:

♦ wil kennismaken met mindfulness;

♦ nieuwsgierig bent naar wat mindfulness is;

♦ wil weten of mindfulness bij je past;

♦ er achter wil komen wat mindfulness je kan brengen;

♦ overweegt om de 8-weekse training te volgen.

DE TRAINER

WIE GEEFT DE WORKSHOP?

//Trainer: De workshop wordt gegeven door Nienke Hers

Nienke is een no nonsense, down to earth mindfulnesstrainer. Haar trainingen zijn praktisch, persoonlijk en 100% vrij van zweverig gedoe!

PRAKTISCHE INFORMATIE

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DATUM, TIJDEN, LOCATIE & KOSTEN

//Datum & tijd:
dinsdag 25 augustus 2020 (19.30-21.30 uur)

//Locatie: Ettingstraat 14a, Roosendaal*

//Investering12,50 (inclusief 2 meditaties voor thuis)

//Deelnemers: maximaal 10 deelnemers

Wij houden ons aan de richtlijnen vanuit het RIVM i.v.m. het coronavirus

*Parkeren is GRATIS

REFERENTIES

 WORKSHOP MINDFULNESS 

Het was fijn om in de workshop doormiddel van een aantal oefeningen zelf te ervaren wat mindfulness is. Daarnaast was het prettig om even bij mezelf stil te staan en op te merken hoe ik me voel. Iets wat ik in het dagelijks leven nog onvoldoende doe. Ook ben ik mij bewuster geworden van de manier waarop mijn gedachten dagelijks met mij aan de haal gaan. De workshop was voor mij de bevestiging dat ik door wil gaan met mindfulness en de 8-weekse mindfulnesscursus bij Tiny Tweaks ga volgen.

Bianca Verhoeven, 36 jaar

“Ik was al langer bekent met mindfulness. De workshop was voor mij dan ook een prettig opfrismoment en heeft mij doen inzien dat het trainen van mijn aandacht voor mij een noodzaak is. Op deze manier ben ik beter in staat om mezelf in balans te houden in een tijd vol prikkels, afleidingen en volle agenda’s. Het heeft mij dan ook gestimuleerd om verder te gaan met mindfulness.

Tijdens de workshop heerste er een ontspannen, vertrouwde en veilige sfeer. Nienke is rustig, deskundig, gastvrij en goed georganiseerd. Kortom een mindfulnesstrainer waarbij je je op je gemak voelt”

Roland Frijters, 45 jaar

“Ik heb de workshop als prettig en tegelijkertijd confronterend ervaren. Zo weet ik nu dat ik nog niet zo mindful ben als dat ik dacht. Het blijkt dat ik veel dingen doe op de automatische piloot waardoor ik te weinig bewust ben van al het moois in mijn leven. Verder neem ik uit de workshop mee dat alle emoties er mogen zijn, dat het heel normaal is dat je wordt afgeleid tijdens het mediteren en dat ik minder steng voor mezelf hoef te zijn.“

Loraine Lazaroms, 28 jaar

GESPREK AANVRAGEN

VRAAG EEN GESPREK AAN OF STEL MIJ EEN VRAAG

Wil je liever even bellen, zodat we samen kunnen kijken of deze workshop geschikt is voor jou? Of heb je een andere vraag voor mij? Dat kan. Laat hieronder je gegevens achter en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.

* = verplicht in te vullen

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN DE WORKSHOP

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Moet ik iets speciaals aantrekken of meenemen naar de workshop?

Draag vooral kleding waarin jij je comfortabel voelt en waar je prettig in kan zitten of liggen tijdens de meditaties. Daarnaast kun je ervoor kiezen verschillende laagjes aan te doen. Zo kan je bijvoorbeeld een vest uitdoen als je het warm krijgt, of deze weer aantrekken als je het koud hebt. Als je last hebt van koude voeten is het aan te raden een extra paar sokken mee te nemen. Bij binnenkomst kan je je jas, schoenen en waardevolle spullen gratis opbergen in een kluisje in de hal.

Tijdens de workshop zijn alle materialen aanwezig. Je hoeft dus niets speciaals mee te nemen.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de workshop?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Is de workshop iets voor mij?

De workshop is voor jou als je:

  • wil kennismaken met mindfulness;
  • nieuwsgierig bent naar wat mindfulness is;
  • wil weten of mindfulness bij je past;
  • er achter wil komen wat mindfulness je kan brengen;
  • overweegt om de 8-weekse training te volgen.

Mocht je toch nog twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken of de workshop bij je past.

Wanneer en hoe ontvang ik de 2 meditaties?

Als je deelneemt aan de workshop dan krijg je twee meditaties cadeau. Na afloop stuur ik je een mail met daarin een link naar de audiobestanden. 

Hoe kan ik betalen?

Je kan je kaartje voor de workshop online betalen. Zo ben je direct verzekerd van een plekje bij de workshop.

Ik maak gebruik van Mollie als betalingsprovider. Hiermee kan je betalen via Ideal of Bancontact (voor België). Dit gebeurt altijd via een beveiligde verbinding.

Als je niet online kan betalen of liever op een andere manier wilt betalen stuur mij dan een mail. Zet in de mail dat je deelt wilt nemen aan de workshop en de manier waarop je wilt betalen. Je kunt kiezen uit: 1) zelf overmaken op mijn bankrekening of 2) contant betalen.

Wat moet ik doen als ik niet online kan of wil betalen?

Als je niet online kan betalen of liever op een andere manier wilt betalen stuur mij dan een mail. Zet in de mail dat je deelt wilt nemen aan de workshop en de manier waarop je wilt betalen. Je kunt kiezen uit: 1) zelf overmaken op mijn bankrekening of 2) contant betalen.

Hoe weet ik of ik definitief ben ingeschreven?

Zodra ik je betaling heb ontvangen is je inschrijving definitief. Je krijgt van mij een mail als ik je betaling heb ontvangen. Heb je wel betaalt maar geen mail ontvangen? Neem can contact met mij op.

Krijg ik een factuur?

Ja, zodra je je hebt aangemeld krijg je van mij een mailtje met de factuur. Hierop staat ook de BTW vermeld. 

Ik heb na betaling geen bevestigingsmail ontvangen?

Wat vervelend dat je geen bevestigingsmail hebt ontvangen. De mail kan terecht gekomen zijn in je spamfilter. Zo niet? Stuur me dan een email. Ik zoek het direct voor je uit.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT MET MIJ OP.