REFERENTIES

 LEES HIER DE VERHALEN VAN DEELNEMERS AAN DE 8-WEEKSE MINDFULNESSTRAINING 

Ik heb veel inzichten opgedaan tijdens de mindfulnesstraining. Enerzijds door de thuisoefeningen die we gedaan hebben (meditaties, metaforen, verhalen), anderzijds door de 2,5 uur die ik per week voor mezelf heb genomen om naar de training te komen en stil te staan bij mezelf en mijn patronen. Zo weet ik nu dat ik een keuze heb in hoe ik reageer in situaties. Voor de training voelde het vaak alsof ik dit niet had, doordat ik veelal onbewust automatisch reageerde. De ruimte die ik geleerd heb te creëren, zorgt ervoor dat ik nu vaker bewuster en op een voor mij helpende manier kan reageren in stressvolle situaties. Daarnaast let ik nu beter op stresssignalen van mijn lichaam zodat ik eerder actie kan ondernemen en hierdoor meer rust ervaar.”

Bianca Verhoeven, 36 jaar

“De mindfulness training heb ik ervaren als een cadeautje. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Ik heb weer zin, energie om beter voor mezelf te zorgen en meer te luisteren naar mijn lichaam. Het is fijn om meer tijd voor mezelf te nemen en de meditaties en oefeningen te doen. Vooral het nemen van een pauze tussendoor, de ademruimte, doet enorm veel voor mij. Het is een fijne manier om afstand te kunnen nemen van een situatie en pas op een later moment erop te reageren.

Af en toe kwam ik mezelf tegen in de oefeningen. Het was prettig om te merken dat ik niet de enige in de groep was die dit ervaarde. Nienke ging hier op een hele fijne manier mee om. Ze gaf vaak op een zachte, maar duidelijke manier iets mee om over na te denken. Vaak een echte eyeopener voor mij.”

Veerle Janssens, 36 jaar

Medewerker verzekeringskantoor

“Mindfulness heeft mij geleerd om meer bewust te zijn van zowel aangename als onaangename gebeurtenissen in mijn leven. Ik geniet nu veel meer van de leuke dingen en ik kan mijn gevoelens nu beter herkennen en accepteren. Als ik boos/verdrietig/chagrijnig ben, laat ik dit nu meer toe. Dan blijf ik er niet meer in hangen. Het was fijn om op een vast moment in de week mezelf beter te leren kennen en toch ook te ontspannen. Mijn doel was meer rust te vinden in mijn dagelijks leven en dit is gelukt.

Nienke heb ik ervaren als fijn en positief. Ze heeft een rustige uitstraling en stem, legt goed uit, herhaalt veel en stelt je op je gemak. Ze moedigt aan om meditatie-ervaringen met elkaar te delen en doet dit op een hele fijne manier. Het voelt comfortabel.”

Lotte Serno, 24 jaar

Leerkracht basisonderwijs

“Elke week weer, had ik zin om deel te nemen aan de training. Het was fijn dat je tijdens de bijeenkomsten werd vrijgelaten om al dan niet je persoonlijke ervaring te delen. Nienke weet je op je gemak te stellen, geeft veel persoonlijke aandacht en zorgt voor een prettige sfeer. Het grootste inzicht dat ik heb opgedaan is dat niet de situatie maar mijn gedachten over een situatie zorgen dat ik stress ervaar. Dit inzicht helpt mij om beter om te gaan met situaties/momenten van angst en stress.

Marieke Wouters, 34 jaar

“Ik heb geleerd dat tijd vrijmaken voor mijzelf erg belangrijk is. Nu wist ik dit natuurlijk al, maar de training heeft ervoor gezorgd dat ik dit ook daadwerkelijk ben gaan doen. Hoe drukker ik het heb, hoe belangrijker het is om in het nu te leven, uit mijn hoofd te komen, te genieten van kleine dingen en accepteren wat is. Door de training ervaar ik meer rust en het is prettig om te merken hoe makkelijk het te integreren is in mijn leven.

Suzanne van Wezel, 35 jaar

“Door de mindfulness training heb ik op een down to earth manier gewerkt aan een stuk bewustwording over de manier waarop ik denk en handel. Ik heb geleerd dat er in mijn leven altijd minder fijne momenten zullen zijn waar ik geen invloed op heb, maar dat ik wel invloed heb op de manier hoe ik met deze momenten omga. Hierdoor ga ik nu beter om met stressvolle situaties en pak ik vaker mijn rust als dat nodig is.”

Tom, 29 jaar

“Na het volgen van de workshop mindfulness besloot ik mee te doen aan de 8-weekse training. De training heeft mij veel opgeleverd. Zo maak ik mij nu minder druk om dingen, ben ik in staat om minder in mijn hoofd bezig te zijn en kan ik beter ontspannen. Nienke is niet zweverig, heeft een prettige stem en laat iedereen in z’n waarde.”

Annemarieke, 53 jaar