REFERENTIES

 LEES HIER DE VERHALEN VAN DEELNEMERS AAN DE 8-WEEKSE MINDFULNESSTRAINING 

“De online mindfulnesstraining heeft mij geleerd hoe ik meer in het huidige moment kan leven zonder voortdurend bezig te zijn met gedachten over de toekomst of het verleden. Tevens heb ik geleerd om mijn stress-signalen te herkennen en heb ik stress-signalen leren kennen die ik voor deze training niet bewust had opgemerkt. De theorie, opdrachten en meditaties die aangeboden worden via de Tiny Tweaks Academy zijn heel helder en overzichtelijk. Je maakt kennis met veel verschillende meditaties, zo leer je welke vorm van meditatie het beste bij je past. Tijdens de online bijeenkomsten heeft Nienke persoonlijke aandacht voor iedereen en geeft je de keuze en ruimte om je ervaringen te delen met de groep. Gedurende de acht weken bouw je band op met de groep en leer je ontzettend veel van elkaars ervaringen!

Yoni Sep

Neuropsycholoog

Ik heb veel inzichten opgedaan tijdens de mindfulnesstraining. Enerzijds door de thuisoefeningen die we gedaan hebben (meditaties, metaforen, verhalen), anderzijds door de 2,5 uur die ik per week voor mezelf heb genomen om naar de training te komen en stil te staan bij mezelf en mijn patronen. Zo weet ik nu dat ik een keuze heb in hoe ik reageer in situaties. Voor de training voelde het vaak alsof ik dit niet had, doordat ik veelal onbewust automatisch reageerde. De ruimte die ik geleerd heb te creëren, zorgt ervoor dat ik nu vaker bewuster en op een voor mij helpende manier kan reageren in stressvolle situaties. Daarnaast let ik nu beter op stresssignalen van mijn lichaam zodat ik eerder actie kan ondernemen en hierdoor meer rust ervaar.”

Bianca Verhoeven, 36 jaar

“Elke week weer, had ik zin om deel te nemen aan de training. Het was fijn dat je tijdens de bijeenkomsten werd vrijgelaten om al dan niet je persoonlijke ervaring te delen. Nienke weet je op je gemak te stellen, geeft veel persoonlijke aandacht en zorgt voor een prettige sfeer. Het grootste inzicht dat ik heb opgedaan is dat niet de situatie maar mijn gedachten over een situatie zorgen dat ik stress ervaar. Dit inzicht helpt mij om beter om te gaan met situaties/momenten van angst en stress.

Marieke Wouters, 34 jaar

“De mindfulness training heb ik ervaren als een cadeautje. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Ik heb weer zin, energie om beter voor mezelf te zorgen en meer te luisteren naar mijn lichaam. Het is fijn om meer tijd voor mezelf te nemen en de meditaties en oefeningen te doen. Vooral het nemen van een pauze tussendoor, de ademruimte, doet enorm veel voor mij. Het is een fijne manier om afstand te kunnen nemen van een situatie en pas op een later moment erop te reageren.

Af en toe kwam ik mezelf tegen in de oefeningen. Het was prettig om te merken dat ik niet de enige in de groep was die dit ervaarde. Nienke ging hier op een hele fijne manier mee om. Ze gaf vaak op een zachte, maar duidelijke manier iets mee om over na te denken. Vaak een echte eyeopener voor mij.”

Veerle Janssens, 36 jaar

Medewerker verzekeringskantoor

“Mindfulness heeft mij geleerd om meer bewust te zijn van zowel aangename als onaangename gebeurtenissen in mijn leven. Ik geniet nu veel meer van de leuke dingen en ik kan mijn gevoelens nu beter herkennen en accepteren. Als ik boos/verdrietig/chagrijnig ben, laat ik dit nu meer toe. Dan blijf ik er niet meer in hangen. Het was fijn om op een vast moment in de week mezelf beter te leren kennen en toch ook te ontspannen. Mijn doel was meer rust te vinden in mijn dagelijks leven en dit is gelukt.

Nienke heb ik ervaren als fijn en positief. Ze heeft een rustige uitstraling en stem, legt goed uit, herhaalt veel en stelt je op je gemak. Ze moedigt aan om meditatie-ervaringen met elkaar te delen en doet dit op een hele fijne manier. Het voelt comfortabel.”

Lotte Serno, 24 jaar

Leerkracht basisonderwijs

Ik ben de Mindfulness-cursus gaan volgen om me minder mee te laten slepen door gedachten aan het verleden of te veel met de toekomst bezig te zijn. Je krijgt voldoende en diverse tools om je aandacht steeds terug in het hier en nu te brengen. Ook voelde ik tijdens de online training een sterke verbondenheid met de groep.

Ik merk dat ik door de training minder veroordelend voor mezelf ben als ik een keer een vergissing bega. Ik ben de cursus ook gaan doen om er beter mee om te kunnen gaan als het drukker wordt op m’n werk en er meer van me gevraagd wordt, maar die test moet nog komen, want door corona is het nog steeds niet echt druk geweest.


Bij Nienke kun je altijd terecht met je vragen of met wat je kwijt wil. Is het niet tijdens de bijeenkomst, dan wel via mail of app of via een extra online gesprek waar je om kunt vragen.

Jeroen Vos, 40 jaar

Redactie-assistent bij Studio Sport

Afgelopen (zomervakantie) weken heb ik bewust deelgenomen aan de 8 weekse online mindfulnesstraning bij Nienke. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als huid- en oedeemtherapeut adviseer ik vaak contact met Nienke op te nemen om de balans weer even terug te vinden. Nienke is geen zweverig persoon en staat met 2 benen op de grond dus de drempel is dan lager contact te leggen.
Na de Corona periode met veel aanpassingen zakelijk en privé met alle bijkomende zorgen was ik op het punt ik moet de training zelf maar eens doen. Ben er blanco ingestapt zonder veel verwachting maar het heeft me geleerd meer van de momenten te genieten van de kleine dingen die we normaal in ons leven vaak niet meer opmerken. Soms een paar minuten voor jezelf nemen, dat geeft weer energie. Het is een echt cadeautje voor jezelf. Zeker een aanrader.

Joy, 39 jaar

Getrouwd, moeder van 4 kinderen, Eigenaar van huidtherapie praktijk Huidpunt

“Ik heb geleerd dat tijd vrijmaken voor mijzelf erg belangrijk is. Nu wist ik dit natuurlijk al, maar de training heeft ervoor gezorgd dat ik dit ook daadwerkelijk ben gaan doen. Hoe drukker ik het heb, hoe belangrijker het is om in het nu te leven, uit mijn hoofd te komen, te genieten van kleine dingen en accepteren wat is. Door de training ervaar ik meer rust en het is prettig om te merken hoe makkelijk het te integreren is in mijn leven.

Suzanne van Wezel, 35 jaar

“Door de mindfulness training heb ik op een down to earth manier gewerkt aan een stuk bewustwording over de manier waarop ik denk en handel. Ik heb geleerd dat er in mijn leven altijd minder fijne momenten zullen zijn waar ik geen invloed op heb, maar dat ik wel invloed heb op de manier hoe ik met deze momenten omga. Hierdoor ga ik nu beter om met stressvolle situaties en pak ik vaker mijn rust als dat nodig is.”

Tom, 29 jaar

“Na het volgen van de workshop mindfulness besloot ik mee te doen aan de 8-weekse training. De training heeft mij veel opgeleverd. Zo maak ik mij nu minder druk om dingen, ben ik in staat om minder in mijn hoofd bezig te zijn en kan ik beter ontspannen. Nienke is niet zweverig, heeft een prettige stem en laat iedereen in z’n waarde.”

Annemarieke, 53 jaar