Reviews mindfulness training

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de 8-weekse mindfulness training

“Twijfel je om de mindfulness training bij Nienke te volgen? Ga het zeker doen! Ik heb de training ervaren als down to earth en praktisch toepasbaar. De training is niet zweverig, geen geitenwollensokken gedoe en zeker niet alleen toepasbaar als het slecht met je gaat. Het volgen van de training is juist goed voor jezelf zorgen.

Zo weet ik nu dat ik minder streng voor mezelf mag zijn. Dingen zijn oké zoals ze zijn. En als ze niet oké zijn dan heb ik een keuze in hoe ik daarmee om ga. Er bewust met aandacht van een afstandje naar kijken is soms al voldoende om het te kunnen plaatsen.”

Esmee Moonen

“De online mindfulnesstraining heeft mij geleerd hoe ik meer in het huidige moment kan leven zonder voortdurend bezig te zijn met gedachten over de toekomst of het verleden. Tevens heb ik geleerd om mijn stress-signalen te herkennen en heb ik stress-signalen leren kennen die ik voor deze training niet bewust had opgemerkt. De theorie, opdrachten en meditaties die aangeboden worden via de Tiny Tweaks Academy zijn heel helder en overzichtelijk. Je maakt kennis met veel verschillende meditaties, zo leer je welke vorm van meditatie het beste bij je past. Tijdens de online bijeenkomsten heeft Nienke persoonlijke aandacht voor iedereen en geeft je de keuze en ruimte om je ervaringen te delen met de groep. Gedurende de acht weken bouw je band op met de groep en leer je ontzettend veel van elkaars ervaringen!

Yoni Sep

Neuropsycholoog

“Door de mindfulness training heb ik op een down to earth manier gewerkt aan een stuk bewustwording over de manier waarop ik denk en handel. Ik heb geleerd dat er in mijn leven altijd minder fijne momenten zullen zijn waar ik geen invloed op heb, maar dat ik wel invloed heb op de manier hoe ik met deze momenten omga. Hierdoor ga ik nu beter om met stressvolle situaties en pak ik vaker mijn rust als dat nodig is.”

Tom

Nicole Adelaars

“Mindfulness. Ik vond het maar zweverig. En je zelf leren te ontdekken. Komaan ik ben een man van 46 ik heb dat toch niet nodig? Nou dit wordt een typisch gevalletje van dat als je een relatie hebt dat je tegen je vrouw kan zeggen:’je hebt gelijk’.

Mijn vrouw (Maudy) had enige jaren geleden al met Mindfulness kennis gemaakt. Ik vond het maar iets wazigs zonder dat ik echt wist wat het nu precies inhield. En jezelf beter maken of beter omgaan met bepaalde dingen in het leven of tijd maken voor jezelf, ach dat komt later wel toch? Maar wanneer dan?

Bepaalde dingen in ieders leven zijn niet te begrijpen. Alledaagse dingen als onzekerheid, angst, geluk, droefheid, huilen, lachen, irritaties, gevoelens. Alledaagse dingen die we meemaken in ons leven komen allemaal terug bij onze emoties. Maar waarom voel ik mij zo bij bepaalde situaties? Bepaalde dingen in je leven maak je herhaaldelijk mee. Ik vroeg me altijd af waarom dat zo was. Ik dacht altijd dat we er dan iets van konden leren. Maar wat dan? Daar kwam ik vaak niet achter. Terwijl me wel weer hetzelfde overkwam.

We kennen allemaal wel dat stemmetje in je hoofd. Die van mij blijft maar praten en is vaak niet echt vriendelijk tegen mezelf! Druk maken om iemands anders probleem of waar ik tegen aanloop door iemand anders. Dat kon mij dagen lang bezig houden 24 uur per dag.

Maudy vertelde mij dat ze in de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek gelezen had dat er een gratis workshop Mindfulness georganiseerd werd. Ik nam het mee in mijn achterhoofd. Niet snel daarna was ik van mening dat het niet langer zo door kon gaan en dat ik op dat gebied niets te verliezen had. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb ik mezelf aangemeld bij Nienke.

De gratis workshop Mindfulness was leuk. Nienke legde heel goed de dingen uit, heeft een prettige stem (dat scheelt ook een hoop) en ze stelde me gerust en op mijn gemak. Dit beviel me dus al. Na de gratis workshop had ik vrij snel besloten om me in te laten schrijven voor de 8 weken Mindfulness cursus. In die weken ben ik mezelf tegen gekomen. Ik ben erachter gekomen hoe dat stemmetje in mijn hoofd liever tegen mezelf kon praten en hoe ik de tijd voor mezelf kon nemen.

Toen de 8 weken om waren dacht ik oh jee en nu? Ik kan dit toch niet zonder Nienke mijn coach? Maar het mooie is dat ik zoveel ontdekt heb in die 8 weken bij Nienke dat dit wel mogelijk is. Ik weet nu dat ik tijd voor mijzelf vrij kan maken. Dat ik kan mediteren en waarom ik dit doe. Het maakt mijn leven een stuk makkelijker! Door de 8 weken Mindfulness cursus weet ik dat ik er niet alleen voor sta. Mede ook door de medecursisten waarbij het bij mij duidelijk werd ik ben niet alleen die zo doet of er over denkt of er moeite mee heeft.

Ik wil graag mijn vrouw Maudy bedanken voor het geven van je inzicht. Dat jij al eerder wist dat dit goed voor mij zou zijn. Eerder dan dat ik er zelf aan toe gaf.

En uiteraard bedank ik jou Nienke voor je wijze woorden, de meditaties, je mooie stem en je manier van coaching.

Ik heb mezelf ook een zinnetje aangeleerd die zoveel meer voor mij betekend nu. Het is oké!”

Huub

46 jaar

Benieuwd wat je tijdens de 8-weekse training gaat ontdekken? Oud-deelneemster Liesa Molenaars hield 8 weken lang een dagboek bij. Haar ervaring lees je hier. 

Afgelopen (zomervakantie) weken heb ik bewust deelgenomen aan de 8 weekse online mindfulnesstraning bij Nienke. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als huid- en oedeemtherapeut adviseer ik vaak contact met Nienke op te nemen om de balans weer even terug te vinden. Nienke is geen zweverig persoon en staat met 2 benen op de grond dus de drempel is dan lager contact te leggen.
Na de Corona periode met veel aanpassingen zakelijk en privé met alle bijkomende zorgen was ik op het punt ik moet de training zelf maar eens doen. Ben er blanco ingestapt zonder veel verwachting maar het heeft me geleerd meer van de momenten te genieten van de kleine dingen die we normaal in ons leven vaak niet meer opmerken. Soms een paar minuten voor jezelf nemen, dat geeft weer energie. Het is een echt cadeautje voor jezelf. Zeker een aanrader.

Joy van Oosterbos - Van der Eerden

Eigenaar van huidtherapie praktijk Huidpunt

“Mijn doel aan het begin van de mindfullness training was mijn lichaam en geest in contact met elkaar brengen. Meer te leven in het hier en nu en uit de automatische piloot te komen. Daarnaast wilde ik leren om lichamelijk ongemakken tijdig op te merken om vervolgens sneller mijn grenzen aan te kunnen geven.

Voorheen merkte ik dat ik een vol hoofd had met veel gedachtes. Ze waren er en belemmerde mij, omdat ik niet wist wat ik ermee moest. Ik piekerde veel, wat stress opleverde en dat had weerslag op mijn lichaam.

De online training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn gedachtes en pijntjes ben leren opmerken. Vervolgens ze niet weg te jagen, maar ze te accepteren en te observeren. Hierdoor ben ik niet meer mijn gedachten, ga ik er minder snel in mee en kijk ik bewust of ik iets kan doen met de gedachte of hem er gewoon laat zijn. Het beïnvloed mij minder en ik kan mijn lichaam en geest beter met elkaar in contact brengen.

Nienke was een fijne coach, die alle vragen op een liefdevolle manier kon beantwoorden. De geleide meditaties gebruik ik nog steeds in mijn dagelijks leven.

Ik raad oprecht iedereen de mindfulness training aan! Een investering in jezelf.

Ilse Buskermolen

Student Verpleegkunde

Ik heb de online Mindfulness cursus van Nienke Hers als zeer waardevol ervaren!

Met name de inhoud, de logische samenhang van interessante thema’s en een aantrekkelijke online leeromgeving maken voor mij het verschil. Ook de toegankelijke, begripvolle en opbouwende communicatiestijl van Nienke maken dat je in beweging komt en blijft. Mindfulness is en blijft een werkwoord en dat maakt Nienke eerlijk en uitnodigend duidelijk. Mijn favo zin? ‘Je kunt iedere dag besluiten om opnieuw te beginnen’ 🙂

Als je op zoek bent naar een toegankelijke gedegen Mindfulness cursus met ruimte voor persoonlijke interactie en het leren van elkaar dan kan ik je die van Tiny Tweaks van harte aanbevelen!

Anne

“De mindfulness training heb ik ervaren als een cadeautje. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Ik heb weer zin, energie om beter voor mezelf te zorgen en meer te luisteren naar mijn lichaam. Het is fijn om meer tijd voor mezelf te nemen en de meditaties en oefeningen te doen. Vooral het nemen van een pauze tussendoor, de ademruimte, doet enorm veel voor mij. Het is een fijne manier om afstand te kunnen nemen van een situatie en pas op een later moment erop te reageren.

Af en toe kwam ik mezelf tegen in de oefeningen. Het was prettig om te merken dat ik niet de enige in de groep was die dit ervaarde. Nienke ging hier op een hele fijne manier mee om. Ze gaf vaak op een zachte, maar duidelijke manier iets mee om over na te denken. Vaak een echte eyeopener voor mij.”

Veerle Janssens

referenties mindfulness training
mindfulness training online review

“Naar aanleiding van een hersentrauma ben ik gestart met de online mindfulnesstraining. Voor mij was het een waardevolle cursus, waar ik altijd en overal op terug kan vallen. Mijn omgeving vindt, dat ik rustiger ben geworden en wat meer tijd voor mezelf heb gevonden. Nienke is een geweldige coach, rustig, geduldig, vriendelijk en ze staat overal voor open.”

An Bogers

72 jaar

“Ik heb door de coronacrisis gekozen de online mindfulness training te doen. De drempel was voor mij een stuk lager om te starten omdat je toch thuis in je “veilige” haven zit. De online training was veel beter dan ik mij vooraf kon bedenken. Je kon goed met elkaar in gesprek gaan en ik voelde mij thuis in de groep.  Ik heb geleerd dagelijks stil te staan bij hoe ik mij voel, echt momentjes voor mijzelf te pakken en meer in het moment aanwezig te zijn. Het heeft ervoor gezorgd dat ik vrolijker ben en meer energie heb.

Nienke is een fijne trainer. Ze is rustig, vriendelijk en duidelijk. Haar stem is heel prettig en ze luistert goed naar wat je vertelt. Ze is goed bereikbaar als je haar buiten de wekelijkse trainingssessies nodig hebt.”

Loraine Lazaroms-Geurtsen

“Ik heb geleerd dat tijd vrijmaken voor mijzelf erg belangrijk is. Nu wist ik dit natuurlijk al, maar de training heeft ervoor gezorgd dat ik dit ook daadwerkelijk ben gaan doen. Hoe drukker ik het heb, hoe belangrijker het is om in het nu te leven, uit mijn hoofd te komen, te genieten van kleine dingen en accepteren wat is. Door de training ervaar ik meer rust en het is prettig om te merken hoe makkelijk het te integreren is in mijn leven.

Suzanne van Wezel

“Na het volgen van de workshop mindfulness besloot ik mee te doen aan de 8-weekse training. De training heeft mij veel opgeleverd. Zo maak ik mij nu minder druk om dingen, ben ik in staat om minder in mijn hoofd bezig te zijn en kan ik beter ontspannen. Nienke is niet zweverig, heeft een prettige stem en laat iedereen in z’n waarde.”

Annemarieke

“Mindfulness heeft mij geleerd om meer bewust te zijn van zowel aangename als onaangename gebeurtenissen in mijn leven. Ik geniet nu veel meer van de leuke dingen en ik kan mijn gevoelens nu beter herkennen en accepteren. Als ik boos/verdrietig/chagrijnig ben, laat ik dit nu meer toe. Dan blijf ik er niet meer in hangen. Het was fijn om op een vast moment in de week mezelf beter te leren kennen en toch ook te ontspannen. Mijn doel was meer rust te vinden in mijn dagelijks leven en dit is gelukt.

Nienke heb ik ervaren als fijn en positief. Ze heeft een rustige uitstraling en stem, legt goed uit, herhaalt veel en stelt je op je gemak. Ze moedigt aan om meditatie-ervaringen met elkaar te delen en doet dit op een hele fijne manier. Het voelt comfortabel.”

Lotte Serno

Leerkracht basisonderwijs

Ik heb veel inzichten opgedaan tijdens de mindfulnesstraining. Enerzijds door de thuisoefeningen die we gedaan hebben (meditaties, metaforen, verhalen), anderzijds door de 2,5 uur die ik per week voor mezelf heb genomen om naar de training te komen en stil te staan bij mezelf en mijn patronen. Zo weet ik nu dat ik een keuze heb in hoe ik reageer in situaties. Voor de training voelde het vaak alsof ik dit niet had, doordat ik veelal onbewust automatisch reageerde. De ruimte die ik geleerd heb te creëren, zorgt ervoor dat ik nu vaker bewuster en op een voor mij helpende manier kan reageren in stressvolle situaties. Daarnaast let ik nu beter op stresssignalen van mijn lichaam zodat ik eerder actie kan ondernemen en hierdoor meer rust ervaar.”

Bianca Verhoeven