Over Tiny Tweaks

Wat we doen, hoe we het doen en wie we zijn.

Teamleden die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, een burn-outgehalte waar de gemiddelde talkshowredactie zelfs van schrikt of een team vol werknemers die een sport hebben gemaakt van ‘ja zeggen, nee doen’? 

Het zijn situaties waar zelfs de beste teams mee te maken kunnen krijgen. Deze problemen hebben één ding gemeen: ze ontstaan uit onbegrip en een gebrek aan (zelf)kennis. De werkvloer is een jungle van verschillende mensen met ieder hun eigen manier van werken. Als teamleden niet weten wat ze aan elkaar hebben, kan dat flink botsen. Dat staat groei en geluk in de weg – met alle gevolgen van dien. 

Wij helpen teams en professionals om op een duurzame manier te groeien zodat resultaten verbeteren en het werkgeluk toeneemt. Onze aanpak? Met tiny tweaks. Want met grote stappen ga je sneller, maar met kleine stapjes kom je verder.

Geen quick fix voor een probleem van nu, maar een verandering voor succes op de lange termijn. Dát is duurzame groei. En dat begint bij het vergroten van je zelfbewustzijn. Daar is moed voor nodig. Bereidwilligheid. Om over je ego heen te stappen en om anders naar jezelf te kijken. Ben jij daar klaar voor?

 

Professionals

Wil je…

  • jezelf écht leren kennen, weten waar je goed in bent en hoe je dat in kan zetten in je werk?
  • ontdekken wat je valkuilen zijn, hoe je nog kan ontwikkelen en hoe je alles uit jezelf haalt?
  • beter leren samenwerken en communiceren met anderen (zodat ook jíj beter wordt in je werk)?
  • meer plezier en geluk halen uit je werk?

Teams

Wil je…

  • een team dat begrip heeft voor elkaar, elkaar helpt en goed kan samenwerken om tot gezamenlijke doelen te komen?
  • gezonde werknemers die weten wat ze kunnen en wat ze nodig hebben om te groeien?
  • een werksfeer waarin teamleden zich veilig voelen?
  • een stabiel team met minder verzuim en uitloop naar andere banen?

 

Let’s Grow!

DIVERSITEIT

Hokjes zijn zo passé

Diverse teams hebben de toekomst. Daar geloven wij heilig in. Al die verschillende ervaringen, achtergronden en eigenschappen – dáár zit de kracht van vooruitgang. 

En zo zit het ook met ieder individu: niemand is alleen maar het één of het ander. De situatie, de omgeving – we zijn allemaal een kleurige collectie van paradoxale eigenschappen die we soms wel, soms niet laten zien. Bewust en onbewust. Laten we dus ook vooral niet doen alsof we allemaal te labelen zijn.

DE 1% REGEL

Kleine tweaks, grote spark

Wat als je een jaar lang elke dag één procentje beter bent dan de dag ervoor? Is dat al je tijd en moeite waard? Nou, wij (oké James Clear van Atomic Habits) deden het grove rekenwerk even voor je: 1,01^365 = 37,78.

Dat betekent dat je met dagelijks één procentje vooruitgang in een jaar tijd 37x beter en sterker wordt. Dat is nogal wat. Tiny tweaks, groot resultaat!

VERTRAGEN

Vertragen = versnellen

Verandering voelt vaak als een denderende trein. Je springt erop, gaat en gaat en gáát, razend langs tussenstations waar je niet meer uit kan stappen. Totdat je ergens, kilometers verwijderd van het team dat je niet mee hebt gekregen, omkijkt en merkt: dit werkt niet. 

Daarom pleiten wij voor stilstand. Stilstaan is frustrerend, het wekt oncomfortabele gevoelens op, maar het moet. Je moet vertragen om nieuwe inzichten te ontdekken, iedereen mee te krijgen en sámen verder te komen. Met grote stappen ga je sneller, met kleine stapjes kom je verder.

INZICHT

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Alles begint bij zelfkennis. Want alles wat je ziet en meemaakt, dat neem je waar vanuit jóúw perspectief.

Daarom zeggen we: samenwerken begint met inzicht in jezelf. Want pas als je je eigen manier van doen kent, kun je leren hoe je zo goed mogelijk met anderen omgaat (en zij met jou). Zie het als een gebruiksaanwijzing. Eerst lezen, dan handelen.

DUURZAAM

Een lange adem voor duurzaam succes

En morgen? En overmorgen? En volgend jaar? Hoe zorg je dan voor een gezonde werkhouding en een sterk team?

Wij gaan niet voor een paar hoge pieken, maar voor een constante persoonlijke en professionele ontwikkeling. We leren je de skills om te blijven groeien en gaan. Ook zonder onze coaching en interventies.

WERKGELUK

Happiness first

‘Werken om het werken’ – daar geloven wij niet zo in. Een groot deel van je week (wat zeggen we: je leven) breng je werkend door dus laten we er dan ook alsjeblieft voor zorgen dat we daar plezier aan beleven. Werkgeluk, noemen we dat. 

Het betekent: voldoening, plezier, groei, verbondenheid, genoeg uitdaging, waardering en minder kans op uitval. Een boodschappenlijst aan factoren waar we ons keihard voor inzetten met Tiny Tweaks.

Wat we doen

Wij leren teams, organisaties en professionals hoe ze beter functioneren. Dat wil zeggen: hoe ze hun doelstellingen volgende keer wél halen, hoe ze voortaan wél succesvol samenwerken of hoe ze in de toekomst wél energie uit hun werk halen. 

We pellen de laagjes af. Wie zijn de mensen in een team en wat zijn hun kwaliteiten? Hoe verhouden zij zich tot hun collega’s? En hoe functioneren ze sámen zo goed en fijn mogelijk?  

Onze aanpak

Stilstand is achteruitgang? Onzin. Wij houden van stilstand. Pas op de plaats is het begin van heel veel moois. Want als we altijd maar racen en toewerken naar onze doelen, vergeten we vaak waarom we iets doen. We negeren de red flags die we onderweg tegenkomen: stress, conflicten, haantjesgedrag – dat soort dingen. Stilstaan is dan heel confronterend, want je wil dóór. Er zijn taken die moeten gebeuren, targets die gehaald moeten worden.

Maar we doen het toch. Door te vertragen zie je nieuwe dingen en kun je kritisch kijken naar de situatie zoals ‘ie is. Je leert met welke tiny tweaks je de gewenste resultaten op een duurzame manier bereikt en – belangrijker nog – hoe je iedereen meekrijgt in de verandering.

Tweakers

Nienke Hers


Eigenaar van Tiny Tweaks | woont in het Brabantse Roosendaal | Spreekt niet met een zachte G | Komt uit Rotterdam en is opgegroeid in Capelle aan den IJssel | Heeft een relatie met Paul | Is moeder van Fem (2016) en Tom (2019) | Deed synchroonzwemmen en was later hoofdtrainer op topniveau | Koopt continu nieuwe notitieboekjes | Doet aan krachttraining en probeert elke dag 10.000 stappen te zetten.

“Ik vraag me altijd al af waarom mensen doen wat ze doen. Als onderzoeker dook ik in theorieën en later gaf ik studenten aan de Hogeschool les op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Binnen de organisatie hield ik me daarnaast bezig met inclusie van mensen voor wie studeren niet zo vanzelfsprekend is. Diversiteit en inclusiviteit zijn onmisbaar voor succesvolle organisaties. We verschillen van elkaar, maar in plaats van ons hiertegen te verzetten (of nog erger: te doen alsof deze verschillen er niet zijn) moeten we leren hoe we die verschillen kunnen waarderen. 

In mijn aanpak ben ik resultaatgericht. Ik hou ervan om sámen dingen te bereiken en weet mensen mee te krijgen in mijn enthousiasme. Bovendien ben ik nuchter, feitelijk en to the point. Ik ben van het type ‘ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg’ – dus je weet wat je aan me hebt.”

Connect met mij op LinkedIn

Nienke Hers

Sanna Prinsen

Trainer/coach | Woont samen met haar man Frank en hun drie dochters Jade (2013), Nora (2016) en Emma (2019) in Amersfoort | Heeft in Utrecht en Amsterdam gestudeerd, gewoond en gewerkt | Is opgeleid als klinisch epidemioloog en heeft promotieonderzoek gedaan aan de UvA | Houdt van tennis en speelt competitie | Daagt op de tennisbaan niet alleen haar tegenstander maar ook zichzelf graag uit | Haar guilty pleasure is chocolade

“Onze perceptie van de werkelijkheid intrigeert me: door welke bril kijk je naar de wereld? In een snel veranderende wereld kan het uitdagend zijn om scherp te blijven zien. Door jezelf en je teamleden nóg beter te leren kennen, kan je met een brede blik blijven kijken. In mijn werk combineer ik mijn wetenschappelijke kennis met inzichtelijke oefeningen en praktische vaardigheden.

Mijn aanpak is diepgaand en resultaatgericht, luchtig en praktisch. Ik ben open en eerlijk, ik zet je aan tot nadenken en help je om je bewustzijn te vergroten. Immers: wat je niet ziet kan je niet veranderen.”

Sanna Prinsen

Aline Hamelink

Trainer/coach | Is gesetteld in het Brabantse Roosendaal | Woonde eerder in 9 steden | Heeft een relatie met Ruud | Is moeder van Elle (2013) en Max (2016) | Beklom 10x L’Alpe D’Huez voor het KWF | Daalt nu alleen nog af (op ski’s)| Speelt tenniscompetitie voor de derde helft | Rijdt graag in oude auto’s.

“Als kind ging ik graag op avontuur om nieuwe plekken te ontdekken. In mijn (studie-) loopbaan voel ik deze drive ook. Na mijn studie Personeelswetenschappen gestart als HRM-consultant bij MKB-bedrijven, daarna HR-adviseur voor overheids- en onderwijs organisaties, talentcoach bij een internetbedrijf, HBO-docent voor een nieuwe HRM-opleiding, Adviseur leren & ontwikkelen. Ik duik graag in verschillende, nieuwe rollen, organisaties en contexten om mezelf te blijven ontwikkelen.

In mijn aanpak ben ik mensgericht. Ik houd van een persoonlijke benadering om vanuit deze verbinding te coachen en te werken aan ontwikkeling. Met mijn logische denkstijl richt ik me graag op de kern van de zaak om vanuit daar objectieve beslissingen te kunnen nemen met elkaar.”

Aline Hamelink
hogeschool utrecht logo
hogeschool utrecht logo