Hallo!

Mijn naam is Nienke Hers (1985), no nonsense mindfulnesstrainer en coach. Mijn missie is het begeleiden van mannen en vrouwen naar meer rust, focus en energie in hun leven, zodat zij het leven kunnen leiden dat ze graag willen.

Ik weet dat het leven genoeg hobbels en pijnlijke momenten kent. Maar ik weet ook dat er zoveel meer mogelijk is in het leven dan dat je vaak denkt. Hoewel je niet op alles in je leven invloed hebt, kun je er wel voor kiezen hoe je met moeilijke momenten in het leven omgaat. Wacht niet tot het leven begint, start living! 

 

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

MIJN VERHAAL

In 2016 begon ik met mindfulness. Reden? Ik was net moeder geworden en mijn leven stond op zijn kop. De combinatie van een gezin, een fulltime baan, sociale leven en mijn karakter (lees: perfectionistisch en niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit) zorgde ervoor dat ik mezelf voorbij liep en voor mijn gevoel op alle fronten tekort schoot. Ik ontwikkelde door stress lichamelijke klachten en voelde me voortdurend moe. Daarnaast had ik moeite te genieten van mijn dochtertje. Ik piekerde veel en deed de dingen voornamelijk op de automatische piloot zonder bewust stil te staan bij wat ik eigenlijk deed. Voordat ik het wist was mijn dochtertje 6 maanden oud en had ik zo veel mooie momenten gemist.

Dit wilde ik niet meer. Het was tijd om te zoeken naar een oplossing. Na wat speurwerk op internet ontdekte ik mindfulness.

Ik moet bekennen dat ik behoorlijk sceptisch was over mindfulness. Ik ben erg nuchter, sta graag met beide benen op de grond en heb niets met ‘zweverig gedoe’. Ik wist dan ook niet of mindfulness echt wat voor me zou zijn. Gelukkig bleek mindfulness juist heel down to earth. Geen ‘zweverig gedoe’, maar juist heel praktisch door de eenvoudige oefeningen en heldere inzichten.

Mindfulness leerde mij niet altijd maar door te jakkeren en bezig te zijn met het volgende wat er op mijn to-do-lijst staat, maar te kijken wat er nú gebeurt. Uit mijn doe-modus te komen om zo dingen minder gedachteloos uit te voeren en bewuster te zijn van mijn gevoelens, lichaam en gedachten. Ook werd ik mij ervan bewust hoe vaak ik eigenlijk in hetzelfde (negatieve) gedachtencirkeltje in mijn hoofd bleef ronddraaien. Mindfulness gaf me handvatten om hier anders mee om te gaan, waardoor ik mij minder gestrest voelde, meer rust, focus en energie ervaarde en ik meer van het leven ben gaan genieten.

 

 

OPLEIDINGEN

// 2018: Opleiding Mindfulness Trainer MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy), categorie 2, bij SeeTrue

// 2018: Opleiding ACT Trainer/coach (Acceptance and Commitment Therapy), bij SeeTrue

// 2012- 2014: Master Begeleidingskunde, Human & Organizational Behavior (MHBO), Transfergroep Rotterdam

// 2011-2012: VO Supervisie en coaching, Transfergroep Rotterdam. Opleiding tot erkend supervisor en coach door de Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching (LVSC)

// 2007-2010: Master Media en Journalistiek, Erasmus Universiteit Rotterdam

// 2003-2006: Bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen, Universiteit Utrecht

Wil jij meer ruimte in je hoofd en gaan doen wat je eigenlijk graag wilt?