Hallo!

Ik ben Nienke Hers (1985), het gezicht achter Tiny Tweaks. Misschien volg je mij al een tijdje of heb jij mij pas net gevonden. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben.

Ik wil je graag meenemen in mijn verhaal en een aantal inzichten met je delen die mijn leven veranderd hebben.

Ik weet dat het leven genoeg hobbels en pijnlijke momenten kent. Maar ik weet ook dat er zoveel meer mogelijk is in het leven dan dat je vaak denkt. Hoewel je niet op alles in je leven invloed hebt, kun je er wel voor kiezen hoe je met moeilijke momenten in het leven omgaat. Wacht niet tot het leven begint, start living! 

coach roosendaal

MIJN VERHAAL

Als maar door blijven gaan…

Als ik een doel stel ga ik daar voor de volle 100% voor. Hoe groot de hobbels en obstakels ook zijn die ik op mijn pad tegenkom (o.a. scheiding van mijn ouders, dyslexie, negatief zelfbeeld, onzekerheid, gepest worden, lichamelijke klachten). Het behalen van mijn doelen is waar is goed in ben.

Lang heb ik gedacht dat dit mij gelukkig maakte. Boy, was I wrong!

Nu moet je weten dat ik ben opgegroeid in een omgeving waarin het belangrijk was om voor het hoogst haalbare te gaan. Waar je geprezen werd om je prestaties, hard werken de norm was en waarbij ratio boven gevoel stond.

Aan de ene kant heeft mij dit ver gebracht. Zo behaalde ik ondanks mijn dyslexie in 6 jaar mijn VWO-diploma. Ronde ik twee masteropleidingen af (Media en journalistiek & Begeleidingskunde). Kreeg ik een goede baan als hbo-docent en runde ik als hooftrainster 10 jaar lang een succesvolle synchroonzwemvereniging

Wat ik echter niet door had was dat ik leefde van doel naar doel, wanhopig op zoek naar erkenning van anderen.

Bachelordiploma in the pocket? En door. Masterdiploma behaald? En door. Nog een masterdiploma gehaald? En door. Voor de 15de keer Nederlands Kampioen synchroonzwemmen geworden met mijn team? En door. Ik wilde als maar meer. Stilstaan bij wat ik had bereikt, ho maar.

En elke keer was er weer die teleurstelling. Ik had weliswaar mijn doel bereikt maar het ‘grote’ geluksgevoel waar ik zo wanhopig naar op zoek was bleef uit.

 

gratis online workshop mindfulness

Het kantelpunt 

Het werd 2016. Ik werd voor het eerst moeder en mijn leven stond op zijn kop. De combinatie van een gezin, een fulltime baan, sociale leven en mijn karakter (lees: perfectionistisch en niet ‘lullen maar poetsen’ mentaliteit) zorgde ervoor dat ik mezelf voorbij liep en voor mijn gevoel op alle fronten tekort schoot. Ik ontwikkelde door stress steeds meer lichamelijke klachten en voelde me voortdurend moe.

Eigenlijk had ik alles waar ik altijd van had gedroomd. Een lieve vriend, een kindje, een mooi huis, fijne baan, vrienden en toch, ik kon van niets écht genieten. Ik piekerde veel en deed alles voornamelijk op de automatische piloot zonder bewust stil te staan bij wat ik eigenlijk deed. Voordat ik het wist was mijn dochtertje 6 maanden oud en had ik zo veel mooie momenten gemist.

Dit wilde ik niet meer. Het was tijd om te zoeken naar een oplossing. Na wat speurwerk op internet ontdekte ik mindfulness en schreef ik mij in voor een 8-weekse mindfulnesstraining. Dit was het begin van een reis naar meer rust, focus en energie in mijn leven.

nienke hers

Een andere manier van leven

Ik moet bekennen dat ik behoorlijk sceptisch was over mindfulness. Ik ben erg nuchter, sta graag met beide benen op de grond en heb niets met ‘zweverig gedoe’. Ik wist dan ook niet of mindfulness echt wat voor me zou zijn. Gelukkig bleek mindfulness juist heel down to earth. Geen ‘zweverig gedoe’, maar juist heel praktisch door de eenvoudige oefeningen en heldere inzichten.

Mindfulness leerde mij niet altijd maar door te jakkeren en bezig te zijn met het volgende wat er op mijn to-do-lijst staat, maar te kijken wat er nú gebeurt. Niet te streven naar meer of anders, maar te zien wat er al is en daar voluit van te genieten.

Ook leerde ik luisteren naar mijn gevoelens en mijn lichaam. Iets wat ik eerder nooit zo deed. Het zorgde ervoor dat ik mijn grenzen beter ging aanvoelen en dat ik mij bewuster werd van de dingen die mij écht gelukkig maakten. Zo stopte ik met het doen van dingen omdat anderen dit van mij verwachten of omdat het nu eenmaal zo hoort.

Naast mindfulness heb ik mij in die periode ook verdiept in Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Een vrij nieuwe vorm van gedragstherapie. ACT heeft mij geleerd om het zinloze gevecht dat ik continu voerde met vervelende gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties te staken. Ik heb geleerd om mijn aandacht te richten op de dingen die ik werkelijk belangrijk vind: de liefde voor mijn gezin, mijn gezondheid en het beleven van nieuwe avonturen.

ACT en mindfulness hebben mij zoveel gebracht dat ik dit wilde delen met de rest van de wereld. Het deed mij besluiten mij op te laten leiden tot erkend mindfulness trainer, ACT coach en persoonlijk leiderschap trainer. Meer weten over mijn werkervaring en opleidingsachtergrond. Bekijk mijn LinkedIn profiel. 

“Mindfulness is niet zweverig, het is vooral praktisch en krachtig”

Zo, en nu tijd voor wat luchtigers…

Nog wat inside information over mij:

  =

  Ik woon in het Brabantse Roosendaal, maar spreekt niet met een zachte G. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam en ben opgegroeid in Capelle aan den IJssel.

  =

  Ik heb een relatie met Paul en ben mama van Fem (2016) en Tom (2019).

  =

  Plassen doe ik thuis altijd met de deur open (iets met het hebben van kleine kinderen).

  =

  Ik heb een jaar anti-kraak gewoond in Kasteel Soelen in een klein dorpje in de Betuwe. Heb dus ervaring als kasteel-vrouwe 😉

  =

  Heerlijk vind ik het om dingen uit te zoeken en nauwkeurig uit te werken. Voordeel hiervan is dat wat ik doe een hoge kwaliteit heeft, nadeel is dat ik ontzettend kritisch op mijzelf kan zijn als het níét loopt zoals ik wil. Gelukkig heb ik geleerd wat liever voor mijzelf te zijn. Het is goed om kritisch te zijn, maar ik moet niet mijn eigen vijand worden.

  =

  Het liefst draag ik elke dag sneakers, lekker comfortabel!

  =

  Ik heb dyslexie en kan zonder rekenmachine alleen iets uitrekenen op mijn vingers.

  =

  Ik ben verslaafd aan het kopen van notitieboekjes en mijn guilty pleasure is Cola-light.

  =

  Mensen vinden mij confronterend en direct op een liefdevolle manier.

  =

  Ik ben een echte huismus. Vroeger vond ik dit lastig om toe te geven en ging ik geregeld over mijn grenzen om ‘erbij’ te horen. Nu heb ik het volledig omarmd. Wat is nu fijner dan thuis op de bank met een dekentje jezelf even terug te trekken?

  Zo genoeg over mij

  Je begrijpt dat ik nu ook heel benieuwd ben naar jou.

  Wie ben jij, waar loop je op dit moment tegenaan? Wat houdt je tegen? Laat het me weten.

  Misschien vraag je je af of ik je verder zou kunnen helpen. Ik nodig je van harte uit om vrijblijvend met mij kennis te maken om dit samen te onderzoeken. Ik vertel je wat ik je kan bieden en jij kan daarna besluiten of je met mij verder wilt.

  Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen door mij een mailtje te sturen op nienke@tinytweaks.nl