DOE MEE MET DE ONLINE MINDFULNESS CURSUS

Leer in de online mindfulness training beter omgaan met stress en genieten van het nu. Zo creëer je meer rust, ontspanning en richting in je leven.

Start groepstraining: najaar 2022

 

nienke hers

HERKEN JE DIT:

  • Je rent jezelf regelmatig voorbij
  • Je ervaart druk of onrust
  • Je piekerhoofd maakt overuren
  • Je hebt last van stress gerelateerde klachten
  • Je hebt moeite je te ontspannen
  • Je bent vaak moe
  • Je voelt je niet de beste versie van je zelf
  • Je vindt het lastig om te genieten van het leven

Voel je dat het tijd is voor verandering?
Lees dan zeker verder.

Waarom online mindfulness training?

Mindfulness leert je anders om te gaan met stress, tegenslag en ongemak. Het helpt je niet-helpende reacties en patronen te herkennen. Hierdoor ben je in staat bewuster en effectiever te reageren, richting te geven aan je leven en te genieten van het moment.

De mindfulnesstraining, ook wel de MBSR training genoemd (Mindfulness Based Stress Reduction Training), is een wetenschappelijk bewezen training. Onderzoek toont aan dat mindfulness helpt bij stress, piekeren, slapeloosheid, depressie, burn-out, angst, boosheid, chronische pijn en nog veel meer.

Meer weten over mindfulness?
Lees het artikel: Wat is mindfulness of bekijk de video.

RESULTATEN

WAT KAN EEN ONLINE MINDFULNESS TRAINING JE OPLEVEREN?

Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

Je leert beter voor jezelf  zorgen door je eigen grenzen te (h)erkennen in lichaam en geest

Je herkent ineffectieve denk-en gedragspatronen

Je kunt bewuster keuzes maken

Je ervaart meer innerlijke rust

Je kunt beter ontspannen

Je hebt meer focus en concentratie

Je hebt meer energie

Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

Je geniet meer van het leven

Je piekert minder

Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

INHOUD VAN DE TRAINING

HOE ZIET DE DIGITALE MINDFULNESS TRAINING ERUIT?

De training bestaat uit 8 wekelijkse online groepsbijeenkomsten. We maken hierbij gebruik van een gratis beveiligd videobelprogramma Zoom. Voorafgaande aan elke bijeenkomst ontvang je de link waarmee je deel kunt nemen aan de sessie.

Tijdens de online sessies bespreken we het thema van de week, doen we samen oefeningen en delen we ervaringen om zo van elkaar te leren.

Naast de wekelijkse online bijeenkomsten krijg je ook toegang tot de online academie. Elke week komt na elke online bijeenkomst een nieuwe module vrij met hierin o.a. het werkboek, meditaties, video’s en logboek. Zo kan je op je eigen moment en tempo oefenen of nog eens nalezen wat we in de bijeenkomst hebben besproken.

Tussen de wekelijkse bijeenkomsten door is het mogelijk om Whatsapp support te krijgen bij al je vragen.

Onderdeel van de training is om thuis dagelijks ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. Mindfulness leer je namelijk door te oefenen. Het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe kost immers tijd en inspanning. Door de geleidelijke opbouw van de training leg je een mooie basis om mindfulness toe te passen in je leven.

online mindfulness cursus
cursus mindfulness online

Onderwerpen:

Week 1: Automatische piloot

Week 2: Omgaan met hindernissen

Week 3: Grenzen verkennen

Week 4: Stressmanagement

Week 5: Acceptatie & in actie komen

Week 6: Omgaan met lastige gedachten

Week 7: Goed voor jezelf zorgen

Week 8: Mindfulness in je dagelijks leven

Gratis workshop mindfulness

Wil je graag eerst kennismaken met mindfulness?
Regelmatig organiseer ik online de workshop ‘Kennismaken met mindfulness’.
Deelname is gratis.

Dit krijg je allemaal bij de online mindfulness training

zoom bijeenkomst

8 bijeenkomsten

Elke week een online bijeenkomst. In de groepstraining krijg je in totaal 16 uur aan begeleiding. Bij de individuele training is dit 10 uur.

online mindfulness academie

Online Academie

Toegang tot de online academie met
8 modules + een bonus module ter voorbereiding. Inclusief werkboeken, logboeken, trainingsschema’s, reflectieopdrachten, video’s, zelftest.

meditaties

Meditaties

11 meditaties te beluisteren via Soundcloud of te downloaden op je computer en smartphone.

whatsapp support

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen tussen de online bijeenkomsten door? Maak gebruik van WhatsApp support.

PRAKTISCHE INFORMATIE

STARTDATA, KOSTEN* & ONDERSTEUNING

* Prijzen zijn inclusief BTW. Voor ZZPers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

Trainer: 

Ik ben Nienke Hers. Mindfulness trainer, coach en eigenaar van Tiny Tweaks.

Mijn werkwijze is down-to-earth, praktisch, persoonlijk en 100% vrij van zweverig-gedoe. Deelnemers omschrijven mij ook als liefdevol, duidelijk en betrokken.

Als mindfulness trainer ben ik gecertificeerd tot de hoogste categorie trainer (VMBN categorie 1). Dit zorgt ervoor dat vergoeding van de training door de zorgverzekeraar in veel gevallen mogelijk is. Ook zorgt dit ervoor dat je passend wordt begeleid en een erkende, hoogwaardige training kunt verwachten.

Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

online mindfulness trainer

Vergoeding:

Het is mogelijk dat de mindfulness cursus gedeeltelijk of volledig wordt vergoed door de zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekering of kijk op de Zorgwijzer.

Intakegesprek:

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden heb ik voorafgaand aan de training graag (telefonisch) een intakegesprek met je. Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Technische ondersteuning is aanwezig:

We maken voor de online bijeenkomsten gebruik van de extra beveiligde applicatie ZOOM. Dit programma kan je heel gemakkelijk gratis downloaden. Om je op weg te helpen stuur ik altijd duidelijke en gebruiksvriendelijke instructies. Mocht je ondersteuning nodig hebben bij het installeren van ZOOM of bij het gebruik van de online academie, geef me dan een seintje. Ik help je graag op weg.

ZO HEBBEN ANDEREN DE MINDFULNESS CURSUS ERVAREN

“De online mindfulnesstraining heeft meer voor mij gedaan dan ik op voorhand had bedacht. Het heeft mij geholpen om mijn gedachten niet de overhand te laten zijn van mijn dagelijks leven. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn gedachten, ik heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties om kan gaan en ik geniet meer van de gebeurtenissen om mij heen.

De ONLINE training voelde erg prettig en vertrouwd aan. Het was fijn om ervaringen te delen met andere deelnemers en hierover in gesprek te gaan.

Nienke gaf mij veel energie tijdens de trainingen. Ze luistert goed naar wat jouw ervaringen zijn en weet precies wat ze op dat moment tegen je moet zeggen. Nienke kan goed uitleggen, geeft je een vertrouwd gevoel en heeft een ontzettend prettige stem wat de meditatiesessies erg fijn maakt.”

Felicity de Hart

Animator

“Wij zouden de mindfulness cursus bij Nienke zeker aan iedereen aanraden. Onze groep deelnemers was zo divers. Dat laat wel zien dat deze cursus voor iedereen is.

Wij hebben onwijs veel geleerd van Nienke maar ook van de andere deelnemers. Dat is het leuke aan de groep. Je hebt veel momenten van erkenning. Het is prettig om te ervaren dat je niet de enige bent die tegen dingen aan loopt op een bepaalde manier. Iedere deelnemer haalt weer iets anders uit de cursus. Dat vonden wij zo leuk aan de cursus, het sprak iedereen aan.
 
De link naar het dagelijks leven wordt vaak gelegd. Dat is soms confronterend maar ook goed want dat heeft bij ons voor de meeste verandering gezorgd. 
 
Wij kwamen erachter dat wij op bijna alle fronten in ons leven aan het streven waren naar goed, oké naar perfect. Het kon altijd beter en meer. Dit gaf onrust en ontevredenheid. 
 
Wij hebben geleerd om af en toe even pas op de plaats te nemen en tevreden te zijn met onszelf en wat er op dit moment is. De cursus is overzichtelijk, duidelijk, er is ruimte voor humor en er wordt constant een link gemaakt naar het dagelijks leven waardoor het goed toepasbaar is in de praktijk. Twijfel je nog? Zet de stap want het is het zeker waard!
Joyce & Jamie

Van de Breinmeisjes

Ik wilde een mindfulness cursus doen, omdat ik het idee had dat ik altijd ‘aan’ stond. Ik had het gevoel dat ik als ik met de kinderen speelde, als ik aan het douchen was of zelfs als ik tv aan het kijken was, toch steeds vaker afgeleid was door gedachten die niets met het hier en nu te maken hebben. Zoals piekeren over dingen die komen, gaan of die geweest zijn, nadenken over hoe ik dingen anders had kunnen doen. Maar ook de boodschappen die ik nog moest halen passeerden de revue terwijl ik “ontspannen” in bad zat. 

Ik was bang dat mindfulness enorm zweverig zou zijn, maar ik heb tijdens een gratis kennismaking ervaren dat dit helemaal niet het geval is! 

Nienke is een fijn, rustig, nuchter en down to earth persoon die je wekelijks thuis in je eigen bubbel meeneemt in de wereld van Kabat Zin en de mindfulness. Ze houdt je een spiegel voor, maar op een fijne open manier zonder te oordelen. Ze geeft veel voorbeelden vanuit het dagelijks leven, houdt het simpel maar uitdagend en geeft daar waar nodig achtergrondinformatie. Haar meditatiesessies zijn helder en fijn om aan te horen vanwege Nienke haar prettige stem. Mijn telefoon staat er nu vol mee, dus ook na de cursus kan ik rustig met Nienke op de achtergrond mediteren, weer in het hier en nu komen en weer tot rust komen als ik mezelf in gedachten weer voorbij ren! 

Kortom een aanrader!! 

Lindsey van Zeland

Activiteitenbegeleidster

“Het online kunnen volgen van de training was voor mij een ideale uitkomst. In alle rust thuis inloggen (geen gestress om op tijd te komen) en 2 uur samen met andere deelnemers oefeningen doen en bespreken. Geen zweverig gedoe, maar op een prettige en rustige manier. Nienke neemt de tijd voor iedereen en biedt een mooie online cursus aan. De informatie en opdrachten zijn goed verkrijgbaar via haar online platform.
Al met al kan ik zeggen dat ik het als zeer prettig heb ervaren. Het heeft mij meer gebracht dan ik had gehoopt. Vooral het leven in het hier en nu. Geniet vandaag want morgen bestaat niet!

Charlotte de Werk

Zelfstandig assistent accountant

VEELGESTELDE VRAGEN

VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN EEN ONLINE MINDFULNESSTRAINING

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Wordt de mindfulness training vergoed?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 (dit is de hoogste categorie). Hierdoor is mogelijk dat de training gedeeltelijk of in sommige gevallen volledig wordt vergoed via de zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor de online training. Lees hier welke verzekeraars (gedeeltelijk) vergoeden en wat de voorwaarden zijn.

Mocht vergoeding door je zorgverzekeraar niet mogelijk zijn vraag dan bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

Kan ik een groepsbijeenkomst inhalen als ik een keer niet kan?

Helaas is het niet mogelijk om een groepsbijeenkomst een andere keer in te halen. Mocht je een keer niet kunnen dan praat ik je telefonisch bij of stuur ik je een mailtje. Zo ben je op de hoogte van wat we tijdens de les hebben gedaan en het huiswerk.

Mocht je nu al weten dat je meer dan twee bijeenkomsten moet missen, dan is het aan te raden de online mindfulness training op een ander moment te volgen. Ook kan je kiezen voor een individuele training. We plannen de lessen dan in op een voor jou gewenste dag en tijd.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de mindfulnesstraining?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Moet ik tijdens de mindfulnesstraining dingen over mijn persoonlijke leven met de groep delen?

Nee. Je deelt in de groep zoveel als je zelf wilt delen. De mindfulnesstraining is geen praat- of therapiegroep. We gaan tijdens de bijeenkomsten dan ook niet in op persoonlijke problematiek. Het is een training gericht op het trainen van je aandacht. Het gaat om het bewust aandacht geven aan wat er zich in je afspeelt, terwijl het gebeurt, van moment tot moment. De groepsgesprekken gaan dan ook vooral over de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de verschillende oefeningen. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, dan kan je mij na een bijeenkomst altijd aanspreken of de training combineren met individuele coaching.

Ik heb mij aangemeld voor de training. Hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen.

Je deelname pas definitief wanneer we de betaling voor de training hebben ontvangen.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. Pas na het ontvangen van de betaling kan je definitief deelnemen aan de training.

Mocht de vergoeding voor de training een belemmering vormen om deel te nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Je deelname is pas definitief wanneer we de betaling voor de training hebben ontvangen.

Tip! Ga na of vergoeding voor de training mogelijk is door jouw zorgverzekeraar. Ook kan je aan je werkgever vragen of deze bereid mee te betalen aan de training.Veel werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT OP.

ervaring deelnemer mindfulness
recensie Delicia
referentie mindfulness training
ervaring mindfulness cursus
online mindfulness cursus

Direct inschrijven

ONLINE MINDFULNESS TRAINING

Individueel: €729

N

8 wekelijkse online groepsbijeenkomsten van 75 min

N

9 online modules

N

11 meditaties

N

WhatsApp support

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.