ONLINE
MINDFULNESS TRAINING

 

CREËER MEER RUST, FOCUS EN ENERGIE IN JE LEVEN
MET DEZE ONLINE MINDFULNESS TRAINING

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

ONLINE
MINDFULNESS TRAINING

CREËER MEER RUST, FOCUS EN ENERGIE IN JE LEVEN
MET DEZE ONLINE MINDFULNESS TRAINING

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

Ervaar je veel druk of onrust in je leven? Ren je jezelf regelmatig voorbij? Heb je last van stress gerelateerde klachten? Maakt je piekerhoofd overuren? Ben je vaak moe? Heb je moeite om je te ontspannen, te focussen en van het leven te genieten? En voel je dat het tijd is voor verandering? Doe dan mee met de online mindfulness training.

MINDFULNESS

WAT IS MINDFULNESS?

Letterlijk betekent mindfulness ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtstraining’. Het is het vermogen om je aandacht bewust te richten op het hier en nu, zonder daar een oordeel over te vellen en zonder het te willen veranderen.
En dat is nog niet zo makkelijk!

Onze gedachten hebben de neiging uitstapjes te maken naar het verleden en de toekomst. We piekeren over situaties die er zijn geweest en over gebeurtenissen die nog gaan komen. Voordat we het weten zitten we vast in onze eigen (negatieve) gedachtespiraal en doen we dingen steeds op dezelfde manier zonder dat dit tot iets leidt.

Mindfulness maakt je bewust van je automatische patronen in denken, voelen en handelen. Je leert dit door bewust je aandacht te richten op wat er in het hier en nu gebeurt. Hierdoor ben je in staat om je destructieve automatismen te doorbreken en zo op een nieuwe, meer vervullende, manier richting te geven aan je leven.

“De trigger die ik nodig had om een mindfulnesscursus te gaan volgen was de volgende vraag van Nienke: ‘proef je wel wat je eet……?’ En het antwoord was: nee. Door een drukke baan en een gezin was ik mee daar niet meer van bewust.
Het online kunnen volgen van de training was voor mij een ideale uitkomst. In alle rust thuis inloggen (geen gestress om op tijd te komen) en 2 uur samen met andere deelnemers oefeningen doen en bespreken. Geen zweverig gedoe, maar op een prettige en rustige manier. Nienke neemt de tijd voor iedereen en biedt een mooie online cursus aan. De informatie en opdrachten zijn goed verkrijgbaar via haar online platform.
Al met al kan ik zeggen dat ik het als zeer prettig heb ervaren. Het heeft mijn meer gebracht dan ik had gehoopt. Vooral het leven in het hier en nu. Geniet vandaag want morgen bestaat niet!

Charlotte de Werk

Zelfstandig assistent accountant

“Twijfel je om de mindfulness training bij Nienke te volgen? Ga het zeker doen! Ik heb de training ervaren als down to earth en praktisch toepasbaar. De training is niet zweverig, geen geitenwollensokken gedoe en zeker niet alleen toepasbaar als het slecht met je gaat. Het volgen van de training is juist goed voor jezelf zorgen.

Zo weet ik nu dat ik minder streng voor mezelf mag zijn. Dingen zijn oké zoals ze zijn. En als ze niet oké zijn dan heb ik een keuze in hoe ik daarmee om ga. Er bewust met aandacht van een afstandje naar kijken is soms al voldoende om het te kunnen plaatsen.”

Esmee Moonen, 38 jaar

Ergotherapeut

RESULTATEN

WAT KAN MINDFULNESS JE OPLEVEREN?

N

Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

N

Je leert beter voor jezelf te zorgen door je eigen grenzen in lijf en geest aan te voelen

N

Je herkent ineffectieve denk- en gedragspatronen

N

Je kunt bewuster keuzes maken

N

Je ervaart meer innerlijke rust

N

Je kunt je beter ontspannen

N

Je hebt meer focus en concentratie

N

Je hebt meer energie

N

Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

N

Je geniet meer van het moment

N

Je piekert minder

N

Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

N

Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

“De online mindfulnesstraining heeft meer voor mij gedaan dan ik op voorhand had bedacht. Het heeft mij geholpen om mijn gedachten niet de overhand te laten zijn van mijn dagelijks leven. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn gedachten, ik heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties om kan gaan en ik geniet meer van de gebeurtenissen om mij heen.

De ONLINE training voelde erg prettig en vertrouwd aan. Het was fijn om ervaringen te delen met andere deelnemers en hierover in gesprek te gaan.

Nienke gaf mij veel energie tijdens de trainingen. Ze luistert goed naar wat jouw ervaringen zijn en weet precies wat ze op dat moment tegen je moet zeggen. Nienke kan goed uitleggen, geeft je een vertrouwd gevoel en heeft een ontzettend prettige stem wat de meditatiesessies erg fijn maakt.”

Felicity de Hart, 26 jaar

Animator

OPZET VAN DE TRAINING

HOE ZIET DE MINDFULNESS TRAINING ERUIT?

De mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse online groepsbijeenkomsten van 1,5/2 uur. We maken hierbij gebruik van een gratis beveiligd videobelprogramma. Voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je de link waarmee je deel kunt nemen aan de sessie.

Tijdens de online sessies bespreken we het thema van de week, doen we samen oefeningen en delen we ervaringen om zo van elkaar te leren.

Naast de wekelijkse online bijeenkomsten krijg je ook toegang tot de online academie. In deze academie komt na elke online bijeenkomst een nieuwe module vrij met hierin o.a. het werkboek, meditaties, video’s en logboek.

Tussen de wekelijkse bijeenkomsten door is het mogelijk om Whatsapp support te krijgen bij al je vragen.

Onderdeel van de training is om thuis dagelijks ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. Mindfulness leer je namelijk alleen door te oefenen. Het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe kost immers tijd en inspanning. Door de geleidelijke opbouw van de training leg je een mooie basis om mindfulness toe te passen in je leven.

PRAKTISCH, PERSOONLIJK EN ZONDER POESPAS

mindfulness meditaties
Online mindfulness training

//Inhoud training:

Week 1: Automatische piloot

Week 2: Omgaan met hindernissen

Week 3: Grenzen verkennen

Week 4: Stressmanagement

Week 5: Acceptatie & in actie komen

Week 6: Omgaan met lastige gedachten

Week 7: Goed voor jezelf zorgen

Week 8: Mindfulness in je dagelijks leven

IS DEZE TRAINING WAT VOOR JOU?

WANNEER KAN EEN MINDFULNESS TRAINING JE HELPEN EN WANNEER NIET?

Mindfulness is er voor iedereen die:

 met minder stress wil leven en werken
 last heeft van angst-, stress- en burn-outklachten
 zichzelf beter wil leren kennen
 de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren
 minder wil piekeren
 om wil leren gaan met moeilijke gedachten en gevoelens
 behoefte heeft aan meer rust
 te kampen heeft met vermoeidheid/slapeloosheid
 wil leren omgaan met chronische lichamelijke klachten
 bewuster in het leven wil staan

 

Je kunt beter niet meedoen aan de mindfulnesstraining als:

Χ je midden in een ingrijpende levensgebeurtenis zit, zoals een scheiding of overlijden. Je kunt dan beter even wachten met het starten van een training.
Χ als je last hebt van ernstige psychische klachten.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DATA, TIJDEN, ONDERSTEUNING & KOSTEN

Dit zit er allemaal bij:

279,-*

* Prijzen zijn inclusief BTW.
Voor ondernemers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

Dit zit er allemaal bij:

€279,-*

* Prijzen zijn inclusief BTW. Voor ondernemers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

//DATA & TIJDEN

Januari 2021 | Donderdagavond

Data:
28 januari
4, 11, 18, 25 februari
4, 11, 18 maart

Tijd: 19.30-21.15 uur

Trainer: Nienke Hers

//TECHNISCHE ONDERSTEUNING IS AANWEZIG

We maken voor de online bijeenkomsten gebruik van de extra beveiligde applicatie ZOOM. Dit programma kan je heel gemakkelijk gratis downloaden. Om je op weg te helpen stuur ik altijd duidelijke en gebruiksvriendelijke instructies. Mocht je extra ondersteuning nodig hebben bij het installeren van ZOOM of bij het gebruik van de online academie, geef me dan een seintje. Ik help je graag op weg.

//INTAKEGESPREK

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden heb ik voorafgaand aan de training graag (telefonisch) een intakegesprek met je. Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

mindfulness online training

” Ik heb door de coronacrisis gekozen de online training te doen. De drempel was voor mij een stuk lager om te starten omdat je toch thuis in je “veilige” haven zit. De online training was veel beter dan ik mij vooraf kon bedenken. Je kon goed met elkaar in gesprek gaan en ik voelde mij thuis in de groep.  Ik heb geleerd dagelijks stil te staan bij hoe ik mij voel, echt momentjes voor mijzelf te pakken en meer in het moment aanwezig te zijn. Het heeft ervoor gezorgd dat ik vrolijker ben en meer energie heb.

Nienke is een fijne trainer. Ze is rustig, vriendelijk en duidelijk. Haar stem is heel prettig en ze luistert goed naar wat je vertelt. Ze is goed bereikbaar als je haar buiten de wekelijkse trainingssessies nodig hebt.”

Loraine Lazaroms-Geurtsen, 29 jaar

Operator in een snoepjesfabriek

” Naar aanleiding van een hersentrauma ben ik gestart met de online mindfulnesstraining. Voor mij was het een waardevolle cursus, waar ik altijd en overal op terug kan vallen. Mijn omgeving vindt, dat ik rustiger ben geworden en wat meer tijd voor mezelf heb gevonden. Nienke is een geweldige coach, rustig, geduldig, vriendelijk en ze staat overal voor open.”

An Bogers, 72 jaar

Gratis workshop mindfulness

Wil je graag eerst kennismaken met mindfulness?
Regelmatig organiseer ik online de workshop ‘Kennismaken met mindfulness’.
Deelname is geheel gratis.

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN EEN MINDFULNESSTRAINING

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?

Helaas is het niet mogelijk om een les een andere keer in te halen. Mocht je een keer niet kunnen dan praat ik je telefonisch bij of stuur ik je een mailtje. Zo ben je op de hoogte van wat we tijdens de les hebben gedaan en het huiswerk.

Mocht je nu al weten dat je meer dan twee lessen moet missen, dan is het aan te raden de mindfulness training op een ander moment te volgen. Ook kan je kiezen voor een individuele training. We plannen de lessen dan in op een voor jou gewenste dag en tijd.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de mindfulnesstraining?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Moet ik tijdens de mindfulnesstraining dingen over mijn persoonlijke leven met de groep delen?

Nee. Je deelt in de groep net zoveel als je zelf wilt delen. De mindfulnesstraining is geen praat- of therapiegroep. We gaan tijdens de bijeenkomsten dan ook niet in op persoonlijke problematiek. Het is een training gericht op het trainen van je aandacht. Het gaat om het bewust aandacht geven aan wat er zich in je afspeelt, terwijl het gebeurt, van moment tot moment. De groepsgesprekken gaan dan ook vooral over de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de verschillende oefeningen. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, dan kan je mij na de training altijd aanspreken of de training combineren met individuele coaching.

Ik heb mij aangemeld voor de training, hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de training waarvoor je je aanmeldt vol zit (al zal dit ook aangegeven staan op de website). Tot slot is je deelname pas definitief na het ontvangen van jouw betaling voor de training.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. Pas na het ontvangen van de betaling kan je definitief deelnemen aan de training.

Mocht de vergoeding voor de training een belemmering vormen om deel te kunnen nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Tip! Vraag bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT MET MIJ OP.

€279,-

Klaar voor een cadeu aan jezelf?

 

N

8 wekelijkse online groepsbijeenkomsten van 1,5/2 uur

N

9 online modules met daarin o.a.: werkboeken, trainingsschema's, logboeken, reflectieopdrachten, 9 meditaties & 2 mindfulbewegen video's

N

WhatsApp support tussen de online bijeenkomsten door

N

Start: 28 januari 2021