Mindfulness training online

Individuele mindfulness training 

N

Leer effectief omgaan met (werk)stress, tegenslag en uitdagingen

N

Krijg inzicht in eigen niet-helpende reacties en patronen

N

Leer bewust leven in het hier en nu

N

Meer rust, focus en richting 

Prijs

€ 1250,-  (excl. BTW)

Vorm
1-op-1-training

Startmoment
Op elk gewenst moment

Duur
8 weken

vmbn logo

Waarom een mindfulness training?

Mindfulness leert je anders om te gaan met stress, tegenslag en ongemak. Het helpt je niet-helpende reacties en patronen te herkennen. Hierdoor ben je in staat bewuster en effectiever te reageren, richting te geven aan je leven en te genieten van het moment.

De mindfulnesstraining, ook wel de MBSR training genoemd (Mindfulness Based Stress Reduction Training), is een wetenschappelijk bewezen training. Onderzoek toont aan dat mindfulness helpt bij stress, piekeren, slapeloosheid, depressie, burn-out, angst, boosheid, chronische pijn en nog veel meer.

Je volgt de training online gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit. Wel zo gemakkelijk!

recensie Delicia
Nicole Adelaars
mindfulness training online review
ervaring mindfulness cursus

Resultaten

Wat kan de mindfulness training je opleveren?

N

Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

N

Je (h)erkent je eigen grenzen beter

N

Je piekert minder

N

Je kunt bewuster keuzes maken

N

Je kunt beter ontspannen

N

Je geniet meer van het leven

N

Je ervaart meer rust

N

Je hebt meer energie

N

Je kunt je beter concentreren

N

Je wordt effectiever

N

Je kunt beter omgaan met verandering en tegenslagen

N

Lichamelijke klachten nemen af

Inhoud van de training

Dit krijg je allemaal

De training bestaat uit 8 wekelijkse online bijeenkomsten. We maken hierbij gebruik van een gratis beveiligd videobelprogramma Zoom. Voorafgaande aan elke bijeenkomst ontvang je de link waarmee je deel kunt nemen aan de sessie.

Tijdens de online sessies bespreken we het thema van de week, doen we samen oefeningen en is mogelijkheid om persoonlijke thema’s in te brengen. 

Naast de wekelijkse online bijeenkomsten krijg je ook toegang tot de online academie. Elke week komt na elke online bijeenkomst een nieuwe module vrij met hierin o.a. het werkboek, meditaties, video’s en logboek. Zo kan je op je eigen moment en tempo oefenen of nog eens nalezen wat we in de bijeenkomst hebben besproken.

Tussen de wekelijkse bijeenkomsten door is het mogelijk om Whatsapp support te krijgen bij al je vragen.

Onderdeel van de training is om thuis dagelijks ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. Mindfulness leer je namelijk door te oefenen. Het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe kost immers tijd en inspanning. Door de geleidelijke opbouw van de training leg je een mooie basis om mindfulness toe te passen in je leven.

mindfulness training online aanbod

Dit ga je leren

Elke week staat er een ander thema centraal.

Week 1: Automatische piloot

Je leert wat mindfulness is en ook wat het niet is. We hebben aandacht voor het herkennen van de automatiche piloot. Zonder dat we het doorhebben doen we dingen vaak zonder aandacht, waardoor we ervaringen niet bewust meekrijgen. Dit heeft veel impact op jouw (werk) geluk. Deze week gaan we werken aan de bewustwording van de momenten waarop je op de automatische piloot functioneerd. Je leert het verschil ervaren tussen de doe-modus en de zijn-modus.

Week 2: Omgaan met hindernissen

Hindernissen en obstakels komen we regelmatig tegen in het leven. Het liefst gaan we ze uit de weg. We hebben nu eenmaal de neiging om de prettige dingen vast te houden en het onprettige te vermijden. Dit pakt op de korte termijn vaak goed uit, maar op de lange termijn blijven we er last van houden. Deze week leer je hoe je anders om kunt gaan met hindernissen. 

Week 3: Grenzen (h)erkennen

Het herkennen en erkennen van je grenzen staat deze week centraal. We gaan onderzoeken wanneer ‘lekker bezig zijn’ overgaat in ‘stug doorgaan’. We doen dit aan de hand van verschillende oefeningen waardoor je daarna beter in staat bent om eerder op de rem te trappen en op tijd je rust te pakken.

Week 4: Stressmanagement

Stress hoort bij het leven. Je kunt het niet vermijden. De manier waarop je met stress omgaat bepaalt of het je leven gaat beheersen. Deze week staan we stil bij wat stress precies is en breng je je eigen landschap van stress in kaart. Door je bewust te worden van je eigen gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties ontstaat er namelijk ruimte om anders op stressvolle gebeurtenissen te reageren. 

Week 5: Uitdagingen bewust beantwoorden

Waar de eerste vier weken vooral in het teken hebben gestaan van bewustwording, gaan we vanaf deze week ons nog meer richten op het aanleren van nieuw gedrag. Je leert hoe je uitdagingen in plaats van op de automatische piloot, bewust kunt beantwoorden. Je leert zien wat je wilt veranderen en wat je wilt accepteren. 

Week 6: Omgaan met lastige gedachten

Gedachten kunnen onze aandacht voor het hier-en-nu enorm in de weg zitten. Vaak gaan ze over het verleden  of de toekomst. Ze zorgen er vaak voor dat je ongewild in de automatische piloot terecht komen. We gaan onderzoeken wat gedachten zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat de negatieve gedachten minder invloed op je hebben.

Week 7: Goed voor jezelf zorgen

Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen? Deze vraag staat deze week centraal. Je leert hoe je meer stevigheid en balans in je leven kunt krijgen. We onderzoeken hoe onze energiebalans (energiegevers en energienemers) er zo door de dag heen uitziet en waar er ruimte is om dingen eventueel anders te gaan doen. 

Week 8: Mindfulness in je dagelijks leven

Deze week is het tijd om stil te staan. Wat heb je tijdens de training geleerd? Wat vond je het waardevolst? Door terug te kijken op de training gaan we nadenken hoe je het geleerde gaat integreren in je dagelijks leven. 

individuele mindfulness training online

8 bijeenkomsten

Elke week een online bijeenkomst van 75 minuten. In totaal krijg je 10 uur aan begeleiding

mindfulness online met groep

Online academie

Toegang tot de online academie met
9 modules. Inclusief werkboeken, logboeken, trainingsschema’s, reflectieopdrachten, video’s, zelftest.

mindfulness online met groep

Meditaties

11 meditaties te beluisteren via Soundcloud of te downloaden op je computer en smartphone.

persoonlijke begeleiding online mindfulness training

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen tussen de online bijeenkomsten door? Maak gebruik van WhatsApp support.

Praktische informatie

Startdata, kosten en ondersteuning

Dag & Tijd

De dagen en tijden plannen we in overleg in. Rekening houdend met jouw agenda. Zo kunnen de data en tijden per week verschillen mocht dit voor jou beter uikomen. Dit is geen probleem voor mij. 

Locatie

Online of in mijn praktijk in Roosendaal.

Kosten

€1250,- excl. BTW  vergoeding is mogelijk.

Trainer

Nienke Hers is opgeleid tot o.a. begeleidingskundige en gecertificeerd tot de hoogste categorie mindfulnesstrainer (VMBN categorie 1). Daarnaast heeft zij ruim 14 jaar ervaring als trainer/coach wat er voor zorgt dat je passend wordt begeleid en je een erkende, hoogwaardige en inspirerende training kunt verwachten.

Tijdsinvestering

8 bijeenkomsten van 75 minuten.
30 minuten per dag oefenen.

Benodigdheden

Je hebt alleen een computer of tablet en een goede internetverbinding nodig. We maken voor de online bijeenkomsten gebruik van het beveiligde programma ZOOM. 

Intakegesprek

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden hebben we voorafgaand aan de training een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt er al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Mindfulness met vergoeding

Bij Tiny Tweaks zijn er een aantal opties om de  training te volgen met vergoeding. 

vergoeding werkgever mindfulness

Vanuit werkgever

Vergoeding tot 100%

Mindfulness zorgt voor minder ziekteverzuim en het vergroot de persoonlijke effectieviteit van medewerkers. Steeds meer werkgevers zijn dan ook bereid de kosten van een mindfulness training te betalen. Vraag dan ook altijd bij je werkgever naar de mogelijkheiden voor een vergoeding. Vaak zijn hier opleidings-en ontwikkelbudgetten voor beschikbaar.

Vraag hier een offerte aan voor je werkgever.

 

Ervaringen

Wat anderen over de online mindfulness training zeggen…

Altijd was ik veel aan het “doen”, en daarom vergat ik vaak om gewoon te “zijn”. Na een poosje wikken en wegen, omdat ik niet wist of het bij me zou passen, heb ik een training mindfulness gevolgd bij Nienke.

Nienke luistert goed, is empathisch, een warm mens en staat met beide voeten op de grond. Ze was altijd goed voorbereid, bracht rust en kwam met herkenbare voorbeelden waardoor ik het gevoel had dat ze goed kon herkennen waar ik tegenaan liep.
Dankzij Nienke haar rustige en duidelijk uitleg heb ik goede handvatten gekregen om mindfulness toe te passen in mijn dagelijkse leven. Ik ben me vooral bewuster geworden van mijn gedachtes, gevoelens en emoties. Het heeft mij milder gemaakt en meer rust gegeven.

Ik zou deze cursus aan iedereen aanraden, ook als je geen grote “problemen” ervaart. Gun jezelf deze cursus!

Bedankt voor deze mooie ervaring, Nienke!

Janneke van Ravensteijn

Verloskundige

“De online mindfulnesstraining heeft meer voor mij gedaan dan ik op voorhand had bedacht. Het heeft mij geholpen om mijn gedachten niet de overhand te laten zijn van mijn dagelijks leven. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn gedachten, ik heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties om kan gaan en ik geniet meer van de gebeurtenissen om mij heen.

De ONLINE training voelde erg prettig en vertrouwd aan. Het was fijn om ervaringen te delen met andere deelnemers en hierover in gesprek te gaan.

Nienke gaf mij veel energie tijdens de trainingen. Ze luistert goed naar wat jouw ervaringen zijn en weet precies wat ze op dat moment tegen je moet zeggen. Nienke kan goed uitleggen, geeft je een vertrouwd gevoel en heeft een ontzettend prettige stem wat de meditatiesessies erg fijn maakt.”

Felicity de Hart

Animator

Ik ben de Mindfulness-cursus gaan volgen om me minder mee te laten slepen door gedachten aan het verleden of te veel met de toekomst bezig te zijn. Je krijgt voldoende en diverse tools om je aandacht steeds terug in het hier en nu te brengen. Ook voelde ik tijdens de online training een sterke verbondenheid met de groep.

Ik merk dat ik door de training minder veroordelend voor mezelf ben als ik een keer een vergissing bega en beter kan omgaan met de drukte op mijn werk.

Bij Nienke kun je altijd terecht met je vragen of met wat je kwijt wil. Is het niet tijdens de bijeenkomst, dan wel via mail of app of via een extra online gesprek waar je om kunt vragen.

Jeroen Vos

Redactie-assistent bij Studio Sport

Ik wilde een mindfulness cursus doen, omdat ik het idee had dat ik altijd ‘aan’ stond. Ik had het gevoel dat ik als ik met de kinderen speelde, als ik aan het douchen was of zelfs als ik tv aan het kijken was, toch steeds vaker afgeleid was door gedachten die niets met het hier en nu te maken hebben. Zoals piekeren over dingen die komen, gaan of die geweest zijn, nadenken over hoe ik dingen anders had kunnen doen. Maar ook de boodschappen die ik nog moest halen passeerden de revue terwijl ik “ontspannen” in bad zat. 

Nienke is een fijn, rustig, nuchter en down to earth persoon die je wekelijks thuis in je eigen bubbel meeneemt in de wereld van Kabat Zin en de mindfulness. Ze houdt je een spiegel voor, maar op een fijne open manier zonder te oordelen. Ze geeft veel voorbeelden vanuit het dagelijks leven, houdt het simpel maar uitdagend en geeft daar waar nodig achtergrondinformatie. Haar meditatiesessies zijn helder en fijn om aan te horen vanwege Nienke haar prettige stem. Mijn telefoon staat er nu vol mee, dus ook na de cursus kan ik rustig met Nienke op de achtergrond mediteren, weer in het hier en nu komen en weer tot rust komen als ik mezelf in gedachten weer voorbij ren! 

Kortom een aanrader!! 

Lindsey van Zeland

Activiteitenbegeleidster

“Wij zouden de mindfulness cursus bij Nienke zeker aan iedereen aanraden. Onze groep deelnemers was zo divers. Dat laat wel zien dat deze cursus voor iedereen is.

Wij hebben onwijs veel geleerd van Nienke maar ook van de andere deelnemers. Dat is het leuke aan de groep. Je hebt veel momenten van erkenning. Het is prettig om te ervaren dat je niet de enige bent die tegen dingen aan loopt op een bepaalde manier. Iedere deelnemer haalt weer iets anders uit de cursus. Dat vonden wij zo leuk aan de cursus, het sprak iedereen aan.
 
De link naar het dagelijks leven wordt vaak gelegd. Dat is soms confronterend maar ook goed want dat heeft bij ons voor de meeste verandering gezorgd. 
 
Wij kwamen erachter dat wij op bijna alle fronten in ons leven aan het streven waren naar goed, oké naar perfect. Het kon altijd beter en meer. Dit gaf onrust en ontevredenheid. 
 
Wij hebben geleerd om af en toe even pas op de plaats te nemen en tevreden te zijn met onszelf en wat er op dit moment is. De cursus is overzichtelijk, duidelijk, er is ruimte voor humor en er wordt constant een link gemaakt naar het dagelijks leven waardoor het goed toepasbaar is in de praktijk. Twijfel je nog? Zet de stap want het is het zeker waard!
Joyce & Jamie

Van de Breinmeisjes

“Het online kunnen volgen van de training was voor mij een ideale uitkomst. In alle rust thuis inloggen (geen gestress om op tijd te komen) en 2 uur samen met andere deelnemers oefeningen doen en bespreken. Geen zweverig gedoe, maar op een prettige en rustige manier. Nienke neemt de tijd voor iedereen en biedt een mooie online cursus aan. De informatie en opdrachten zijn goed verkrijgbaar via haar online platform.
Al met al kan ik zeggen dat ik het als zeer prettig heb ervaren. Het heeft mij meer gebracht dan ik had gehoopt. Vooral het leven in het hier en nu. Geniet vandaag want morgen bestaat niet!

Charlotte de Werk

Zelfstandig assistent accountant

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden

Staat jouw vraag er niet bij of wil je eerst kennismaken met de trainer? Neem dan gerust contact met ons op.

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Wordt de mindfulness training vergoed?

De trainers tij Tiny Tweaks zijn aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer in categorie 1 (dit is de hoogste categorie). Hierdoor is mogelijk dat de training gedeeltelijk of in sommige gevallen volledig wordt vergoed via de zorgverzekeraar. Lees hier welke verzekeraars (gedeeltelijk) vergoeden en wat de voorwaarden zijn.

Mocht vergoeding door je zorgverzekeraar niet mogelijk zijn vraag dan bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

Geen vergoeding via je werkgever of de zorgverzekering mogelijk? Dan kan je bij Tiny Tweaks een vergoeding van €100,- aanvragen (geef dit aan bij je aanmelding). Op deze manier hopen we mindfulness voor zoveel mogelijk mensen toegangkelijk te maken. 

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Ik heb mij aangemeld voor de training. Hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen.

Je deelname pas definitief wanneer we de betaling voor de training hebben ontvangen.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. 

Mocht de training niet worden vergoed door je werkgever en vormt de vergoeding voor de training een belemmering om deel te nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Tip! Ga na of vergoeding voor de training mogelijk is door jouw zorgverzekeraar. Ook kan je aan je werkgever vragen of deze bereid mee te betalen aan de training.Veel werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

Down-to-Earth

Praktisch, persoonlijk &
100% vrij van zweverig-gedoe.

Vergoeding

(Gedeeltelijke) vergoeding is altijd mogelijk.

Erkende trainers

Alle trainers opgeleid tot de hoogste categorie (VMBN).

Klaar voor een cadeau aan jezelf?

N

8 wekelijkse online bijeenkomsten van 75 minuten.

N

9 online modules met daarin o.a.: werkboeken, trainingsschema’s, logboeken, reflectieopdrachten, 9 meditaties & 2 mindfulbewegen video’s

N

WhatsApp support tussen de online bijeenkomsten door