8-WEEKSE
MINDFULNESS TRAINING

Roosendaal, dichtbij Oudenbosch

 

MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

MINDFULNESS TRAINING

Roosendaal, dichtbij Oudenbosch


MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

Merk je dat je jezelf vaak voorbij rent? Of dat je veel onrust en druk ervaart in jouw leven? Kun je eindeloos blijven piekeren? Vind je het lastig om te focussen, te ontspannen en van het leven te genieten? Ben je vaak moe? Ervaar je stress? Vind je dat het tijd is voor verandering? Bij deze nodig ik je uit om mee te doen met de mindfulnesstraining in Roosendaal, dichtbij Oudenbosch.

MINDFULNESS

WAT IS MINDFULNESS?

Laten we samen eerst eens kijken wat mindfulness precies betekent. Als we kijken naar de letterlijke betekenis van het woord, dan betekent dit ‘aandachtstraining’ of ‘opmerkzaamheid’. Je bent hierdoor in staat om, zonder een oordeel te vellen, je aandacht bewust te richten op het hier en nu. Zonder de situatie te willen veranderen. Dat is nog niet zo simpel..

Onze gedachten hebben de neiging om zogeheten ‘uitstapjes’ te maken, zowel naar het verleden als naar de toekomst. We kunnen piekeren over bepaalde situaties die al zijn geweest of juist over situaties die nog gaan plaatsvinden. Voordat we hier onszelf bewust van zijn, zitten we vast in onze (negatieve) gedachtespiraal. Hierdoor blijven we dingen steeds op dezelfde manier doen, zonder dat dit tot iets leidt.

De mindfulness training gaat jou bewust maken van jouw persoonlijke automatische patronen in denken, handelen en voelen. Je gaat leren hoe je bewust je aandacht kan richten op hetgeen wat er in het hier en nu gebeurt. Destructieve automatismen doorbreek je en je zal op een nieuwe en vervullende manier richting kunnen geven aan jouw leven.

RESULTATEN

WAT KAN MINDFULNESS JE OPLEVEREN?

 Je ervaart meer innerlijke rust

 Je kunt je beter ontspannen

 Je hebt meer focus en concentratie

 Je herkent ineffectieve denk- en gedragspatronen

 Je hebt meer energie

 Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

✓ Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

 Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

 Je leert beter voor jezelf te zorgen door je eigen grenzen in lijf en geest aan te voelen

 Je kunt bewuster keuzes maken

 Je geniet meer van het moment

 Je piekert minder

 Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

DE TRAINING

HOE ZIET DE MINDFULNESS TRAINING ERUIT?

Een wetenschappelijk bewezen aanpak, welke ervoor zorgt dat je effectiever met uitdagingen in je leven om kan gaan. Dat is de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training.

Het is een praktische training, niet zweverig, waarbij oefening centraal staat. Het is zo dat je mindfulness enkel kan leren door het te ervaren.

Tijdens de 8-weekse training ga je aandachts- en concentratieoefeningen leren. Enkele voorbeelden hiervan zijn zit- en ligmeditaties en bewegingsmeditaties. We gaan na op welke manier jij stress opbouwt aan de hand van inzichtsoefeningen. We ontdekken hoe jij jouw ‘ingesleten’ patrone kan ontdekken en doorbreken.

De MBSR training bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten, 8 weken lang. Elke bijeenkomt duurt 2,5 uur, waarin we in een kleine groep, maximaal 10 personen, het thema van de avond bespreken. Tevens is er voldoende ruimte om te oefenen, van elkaar te leren en om ervaringen met elkaar te delen. Elke week krijg je opnieuw toegang na de bijeenkomst tot de online academie, waar je de nieuwe module kan vinden. In deze academie vind je de meditaties, het logboek, video’s, het werkboek en de reflectieopdracht.

Tijdens de training is het een onderdeel om thuis elke dag ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. De eerder genoemde patronen en het aanleren van nieuw gedrag worden enkel doorbroken door tijd en inspanning te leveren. Ik raad je aan om rekening te houden in je planning met deze thuisoefeningen. De training heeft een geleidelijke opbouw, waardoor jij een fijne basis kan leggen om mindfulness toe te passen in jouw leven.

 

PRAKTISCH, PERSOONLIJK EN WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN

//WEEKTHEMA’S

//WEERGAVE VAN DE ONLINE ACADEMIE

DOELGROEP

WANNEER KAN EEN MINDFULNESS TRAINING JE HELPEN EN WANNEER NIET?

Mindfulness is er voor iedereen die:

om wil leren gaan met moeilijke gedachten en gevoelens
 zichzelf beter wil leren kennen
 minder wil piekeren
 wil leren omgaan met chronische lichamelijke klachten
 met minder stress wil leven en werken
 last heeft van angst-, stress- en burn-outklachten
 behoefte heeft aan meer rust
 te kampen heeft met vermoeidheid/slapeloosheid
 de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren
 bewuster in het leven wil staan

Je kunt beter niet meedoen aan de mindfulnesstraining als:

Χ je in een ingrijpende levensgebeurtenis zit, zoals een scheiding of overlijden. Je kunt dan beter even wachten met het starten van een training.

Χ  je momenteel last hebt van flinke psychische klachten.

PRACTISCHE INFORMATIE

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DATA, TIJDEN, LOCATIE & KOSTEN

//DATA & TIJDEN

September 2020 | Dinsdagavond

8, 15, 22 en 29 september
6, 13 en 27 oktober
3 november

Tijd: 19.00-21.30 uur

Deelnemers: Min 4/ Max 10

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

//INTAKEGESPREK

Voorafgaand aan de training plan ik graag een (telefonisch) intakegesprek met je, zodat ik je zo goed mogelijk kan begeleiden. We bespreken tijdens dit gesprek of de training überhaupt bij je past en wat je behoeften en wensen hierin zijn. Ook kun je me natuurlijk jouw persoonlijke vragen stellen. Uiteraard beslis je pas na dit gesprek of je definitief mee wil doen met de training.

//INVESTERING

€325*

Dit is inclusief: intakegesprek, werkboek, geluidsopnamen op MP3.

* Prijzen zijn inclusief BTW. Voor ondernemers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

//LOCATIE

Studio Yogajuf Roosendaal

Ettingstraat 14 a, Roosendaal

Voor de deur kan je gratis parkeren

REFERENTIES

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

“In tegenstelling tot wat veel mensen schijnen te denken is de mindfulness training niet zweverig, maar juist heel wetenschappelijk onderbouwd. Ik merk dat het voor mij fijn is geweest dat Nienke tijdens de training steeds het ‘waarom’ achter dingen die we deden uitlegde. Ik kon hierdoor de weerstand die ik had ten opzichte van de meditaties beter loslaten.  Hoe vaker en langer ik mediteerde, hoe milder ik naar de oefeningen en mezelf toe werd.

Het was daarnaast fijn dat ik tijdens de training af en toe een spiegel kreeg voorgehouden. Dit had ik op momenten echt nodig. Zo ben ik er nog bewuster van geworden dat ik niet overal de beste in hoef te zijn. Ook weet ik nu dat mijn automatische stressreactie heel lijfelijk is. Ik ben nu in staat deze reactie sneller en beter te herkennen en hier adequater op te reageren. Dit levert mij veel meer rust op in stressvolle situaties.”

Jurdis, 28 jaar

Orthopedagoog

“Meer leven in dit moment en ervaren dat ik er mag zijn, dat is wat de mindfulness training mij heeft geleerd. Daar waar ik eerder maar bleef doorgaan in de doe-stand, neem ik nu meer tijd voor mezelf en besteed ik bewust aandacht aan mijn gedachten en gevoelens. Tijdens de training heb ik ter verdieping, drie coachsessies bij Nienke gevolgd. Het was waardevol om 1-op-1 in te kunnen zoemen op mijn persoonlijke situatie, waardoor ik nog meer uit de training kon halen. Nienke geeft veel persoonlijke aandacht, neemt onzekerheid weg en weet wie je bent. Ze ‘ziet’ je.

Mariëlle, 55 jaar

“Twijfel je om de mindfulness training bij Nienke te volgen? Ga het zeker doen! Ik heb de training ervaren als down to earth en praktisch toepasbaar. De training is niet zweverig, geen geitenwollensokken gedoe en zeker niet alleen toepasbaar als het slecht met je gaat. Het volgen van de training is juist goed voor jezelf zorgen.

Zo weet ik nu dat ik minder streng voor mezelf mag zijn. Dingen zijn oké zoals ze zijn. En als ze niet oké zijn dan heb ik een keuze in hoe ik daarmee om ga. Er bewust met aandacht van een afstandje naar kijken is soms al voldoende om het te kunnen plaatsen.”

Esmee Moonen, 38 jaar

Ergotherapeut

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

WORKSHOP MINDFULNESS

Weet je nog niet zeker of mindfulness iets voor je is en wil je ermee kennismaken?
Dan is de mindfulness workshop helemaal voor jou!

Tijdens de workshop leer je wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen. We doen verschillende oefeningen zodat je het direct zelf gaat ervaren. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je meer mindfulness in je leven kan brengen en krijg je als cadeautje twee ingesproken meditaties, zodat je thuis verder kan oefenen.

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN EEN MINDFULNESSTRAINING

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?

Helaas is het niet mogelijk om een les een andere keer in te halen. Mocht je een keer niet kunnen dan praat ik je telefonisch bij of stuur ik je een mailtje. Zo ben je op de hoogte van wat we tijdens de les hebben gedaan en het huiswerk.

Mocht je nu al weten dat je meer dan twee lessen moet missen, dan is het aan te raden de mindfulness training op een ander moment te volgen. Ook kan je kiezen voor een individuele training. We plannen de lessen dan in op een voor jou gewenste dag en tijd.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de mindfulnesstraining?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Moet ik tijdens de mindfulnesstraining dingen over mijn persoonlijke leven met de groep delen?

Nee. Je deelt in de groep net zoveel als je zelf wilt delen. De mindfulnesstraining is geen praat- of therapiegroep. We gaan tijdens de bijeenkomsten dan ook niet in op persoonlijke problematiek. Het is een training gericht op het trainen van je aandacht. Het gaat om het bewust aandacht geven aan wat er zich in je afspeelt, terwijl het gebeurt, van moment tot moment. De groepsgesprekken gaan dan ook vooral over de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de verschillende oefeningen. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, dan kan je mij na de training altijd aanspreken of de training combineren met individuele coaching.

Ik heb mij aangemeld voor de training, hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de training waarvoor je je aanmeldt vol zit (al zal dit ook aangegeven staan op de website). Tot slot is je deelname pas definitief na het ontvangen van jouw betaling voor de training.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. Pas na het ontvangen van de betaling kan je definitief deelnemen aan de training.

Mocht de vergoeding voor de training een belemmering vormen om deel te kunnen nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Tip! Vraag bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT MET MIJ OP.