8-WEEKSE
MINDFULNESS TRAINING

in de buurt van Etten-Leur, in Roosendaal

 

MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

MINDFULNESS TRAINING

in de buurt van Etten-Leur, in Roosendaal


MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

Voel jij dat het tijd is voor verandering? Ervaar je veel druk in je leven en onrust? Heb je last van stress gerelateerde klachten? Vind je het lastig om te ontspannen, te focussen en van het leven te genieten? Ben je vaak moe? Ben je veel aan het piekeren? Bij deze de uitnodiging voor jou om mee te doen met de mindfulnesstraining in Roosendaal, in de buurt van Etten-Leur.

MINDFULNESS

WAT IS MINDFULNESS?

Als we kijken naar de letterlijke betekenis van mindfulness, dan is dat ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtstraining’. Hiermee wordt de bekwaamheid bedoeld waarmee je jezelf bewust kan richten op datgene wat er hier en nu is. Zonder hier een oordeel over te hebben én zonder het anders te willen. Zo simpel is dat niet. Onze gedachten zijn geneigd om uitstapjes te maken, zowel naar het verleden als naar de toekomst. Situaties die al zijn geweest en situaties die nog moeten plaatsvinden. Voordat we er bewust van zijn, kunnen we vastzitten in onze eigen (negatieve) gedachtespiraal. Hierdoor blijven we dingen doen op dezelfde manier, zonder dat dit ergens naar leidt.

RESULTATEN

WAT KAN MINDFULNESS JE OPLEVEREN?

 Je piekert minder

 Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

 Je hebt meer energie

 Je leert beter voor jezelf te zorgen door je eigen grenzen in lijf en geest aan te voelen

 Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

 Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

 Je kunt je beter ontspannen

 Je herkent ineffectieve denk- en gedragspatronen

 Je kunt bewuster keuzes maken

 Je geniet meer van het moment

 Je ervaart meer innerlijke rust

 Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

✓ Je hebt meer focus en concentratie

DE TRAINING

HOE ZIET DE MINDFULNESS TRAINING ERUIT?

De 8-weekse Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training is een aanpak die wetenschappelijk bewezen is om meer doeltreffend met uitdagingen in je leven om te gaan. Zoals sommigen denken is het juist niet zweverig, maar is het een praktische training. Een training waarbij oefenen centraal staat. Het is namelijk zo dat je alleen mindfulness kunt leren door te ervaren en door te doen.

In de 8-weekse training leer je allerlei aandachts- en concentratieoefeningen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn zit- en ligmeditaties en bewegingsoefeningen. Ook ga je op basis van inzichtsoefeningen na op wat voor wijze jij stress opbouwt en wat jouw ‘ingesleten’ patronen zijn, maar ook hoe je deze kan veranderen.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2,5 uur waarin we met een kleine groep van maximaal 10 personen samen zijn. Tijdens elke bijeenkomst staat er één thema centraal en is er tijd om te oefenen, ervaringen met elkaar te bespreken en van elkaar te leren.

Na elke bijeenkomst krijg je toegang tot een nieuwe module in de online academie. Hier kun je het werkboek, logboek, video’s, de meditaties, en een reflectieopdracht vinden.

Tijdens de training is het belangrijk om thuis elke dag ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. Het is namelijk zo dat het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuw gedrag tijd en inspanning kost. Bij deze wil ik je meegeven dat het fijn is als je hiermee rekening houdt in je eigen agenda. Door de geleidelijke opbouw van de training leg je een prettige basis om mindfulness toe te passen in je leven.

 

PRAKTISCH, PERSOONLIJK EN WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN

//WEEKTHEMA’S

//WEERGAVE VAN DE ONLINE ACADEMIE

DOELGROEP

WANNEER KAN EEN MINDFULNESS TRAINING JE HELPEN EN WANNEER NIET?

Mindfulness is er voor iedereen die:

✓ bewuster in het leven wil staan
 om wil leren gaan met moeilijke gedachten en gevoelens
 wil leren omgaan met chronische lichamelijke klachten
 met minder stress wil leven en werken
 de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren
 minder wil piekeren
 behoefte heeft aan meer rust
 te kampen heeft met vermoeidheid/slapeloosheid
 last heeft van angst-, stress- en burn-outklachten
 zichzelf beter wil leren kennen

Je kunt beter niet meedoen aan de mindfulnesstraining als:

Χ je last hebt van ernstige psychische klachten.

Χ je op dit moment een ingrijpende levensgebeurtenis ervaart, zoals een scheiding of overlijden. Als dit zo is, dan raad ik je aan om even te wachten met het starten van een training.

 

PRACTISCHE INFORMATIE

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DATA, TIJDEN, LOCATIE & KOSTEN

//DATA & TIJDEN

September 2020 | Dinsdagavond

8, 15, 22 en 29 september
6, 13 en 27 oktober
3 november

Tijd: 19.00-21.30 uur

Deelnemers: Min 4/ Max 10

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

//INTAKEGESPREK

Voorafgaand wil ik je graag zo goed mogelijk begeleiden. Daarom heb ik voordat de training überhaupt start graag (telefonisch) een intakegesprek met je. Op deze manier kunnen we samen bekijken of de training bij je past, maar ook wat je wensen en behoeften zijn. Verder kun je me uiteraard al je vragen stellen. Na afloop van dit gesprek bepaal jij pas definitief of je wil deelnemen aan de training.

//INVESTERING

€325*

Dit is inclusief: intakegesprek, werkboek, geluidsopnamen op MP3.

* Prijzen zijn inclusief BTW. Voor ondernemers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

//LOCATIE

Studio Yogajuf Roosendaal

Ettingstraat 14 a, Roosendaal

Voor de deur kan je gratis parkeren

REFERENTIES

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

“In tegenstelling tot wat veel mensen schijnen te denken is de mindfulness training niet zweverig, maar juist heel wetenschappelijk onderbouwd. Ik merk dat het voor mij fijn is geweest dat Nienke tijdens de training steeds het ‘waarom’ achter dingen die we deden uitlegde. Ik kon hierdoor de weerstand die ik had ten opzichte van de meditaties beter loslaten.  Hoe vaker en langer ik mediteerde, hoe milder ik naar de oefeningen en mezelf toe werd.

Het was daarnaast fijn dat ik tijdens de training af en toe een spiegel kreeg voorgehouden. Dit had ik op momenten echt nodig. Zo ben ik er nog bewuster van geworden dat ik niet overal de beste in hoef te zijn. Ook weet ik nu dat mijn automatische stressreactie heel lijfelijk is. Ik ben nu in staat deze reactie sneller en beter te herkennen en hier adequater op te reageren. Dit levert mij veel meer rust op in stressvolle situaties.”

Jurdis, 28 jaar

Orthopedagoog

“Meer leven in dit moment en ervaren dat ik er mag zijn, dat is wat de mindfulness training mij heeft geleerd. Daar waar ik eerder maar bleef doorgaan in de doe-stand, neem ik nu meer tijd voor mezelf en besteed ik bewust aandacht aan mijn gedachten en gevoelens. Tijdens de training heb ik ter verdieping, drie coachsessies bij Nienke gevolgd. Het was waardevol om 1-op-1 in te kunnen zoemen op mijn persoonlijke situatie, waardoor ik nog meer uit de training kon halen. Nienke geeft veel persoonlijke aandacht, neemt onzekerheid weg en weet wie je bent. Ze ‘ziet’ je.

Mariëlle, 55 jaar

“Twijfel je om de mindfulness training bij Nienke te volgen? Ga het zeker doen! Ik heb de training ervaren als down to earth en praktisch toepasbaar. De training is niet zweverig, geen geitenwollensokken gedoe en zeker niet alleen toepasbaar als het slecht met je gaat. Het volgen van de training is juist goed voor jezelf zorgen.

Zo weet ik nu dat ik minder streng voor mezelf mag zijn. Dingen zijn oké zoals ze zijn. En als ze niet oké zijn dan heb ik een keuze in hoe ik daarmee om ga. Er bewust met aandacht van een afstandje naar kijken is soms al voldoende om het te kunnen plaatsen.”

Esmee Moonen, 38 jaar

Ergotherapeut

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

WORKSHOP MINDFULNESS

Weet je nog niet zeker of mindfulness iets voor je is en wil je ermee kennismaken?
Dan is de mindfulness workshop helemaal voor jou!

Tijdens de workshop leer je wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen. We doen verschillende oefeningen zodat je het direct zelf gaat ervaren. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je meer mindfulness in je leven kan brengen en krijg je als cadeautje twee ingesproken meditaties, zodat je thuis verder kan oefenen.

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN EEN MINDFULNESSTRAINING

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?

Helaas is het niet mogelijk om een les een andere keer in te halen. Mocht je een keer niet kunnen dan praat ik je telefonisch bij of stuur ik je een mailtje. Zo ben je op de hoogte van wat we tijdens de les hebben gedaan en het huiswerk.

Mocht je nu al weten dat je meer dan twee lessen moet missen, dan is het aan te raden de mindfulness training op een ander moment te volgen. Ook kan je kiezen voor een individuele training. We plannen de lessen dan in op een voor jou gewenste dag en tijd.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de mindfulnesstraining?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Moet ik tijdens de mindfulnesstraining dingen over mijn persoonlijke leven met de groep delen?

Nee. Je deelt in de groep net zoveel als je zelf wilt delen. De mindfulnesstraining is geen praat- of therapiegroep. We gaan tijdens de bijeenkomsten dan ook niet in op persoonlijke problematiek. Het is een training gericht op het trainen van je aandacht. Het gaat om het bewust aandacht geven aan wat er zich in je afspeelt, terwijl het gebeurt, van moment tot moment. De groepsgesprekken gaan dan ook vooral over de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de verschillende oefeningen. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, dan kan je mij na de training altijd aanspreken of de training combineren met individuele coaching.

Ik heb mij aangemeld voor de training, hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de training waarvoor je je aanmeldt vol zit (al zal dit ook aangegeven staan op de website). Tot slot is je deelname pas definitief na het ontvangen van jouw betaling voor de training.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. Pas na het ontvangen van de betaling kan je definitief deelnemen aan de training.

Mocht de vergoeding voor de training een belemmering vormen om deel te kunnen nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Tip! Vraag bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT MET MIJ OP.