MINDFULNESS TRAINING

op korte reisafstand van Breda, in Roosendaal

 

MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

MINDFULNESS TRAINING

op korte reisafstand van Breda, in Roosendaal


MINDER STRESS, MEER RUST, ENERGIE en FOCUS

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

Heb je er moeite mee om je te ontspannen, om van het leven te genieten en om je te focussen? Ervaar je stress? Heb je last van veel druk in je leven en onrust? Ben je regelmatig moe? Kun je veel piekeren? Vind je dat het tijd is voor verandering? Bij deze nodig ik jou dan graag uit om mee te doen met de mindfulnesstraining in Roosendaal, op korte reisafstand van Breda.

MINDFULNESS

WAT IS MINDFULNESS?

Laten we eens kijken naar wat de letterlijke betekenis van mindfulness is. Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtstraining’ of ‘opmerkzaamheid’. Dit betekent dat je jezelf bewust kan richten op hetgeen wat er hier en nu is. Je wil het niet anders hebben en je hebt er geen oordeel over. Dat is nog niet zo gemakkelijk.. Onze gedachten zijn geneigd om uitstapjes te maken. Dit gaat zowel om uitstapjes naar het verleden als naar de toekomst. Je gedachten maken dus uitstapjes naar situaties die al zijn geweest en situaties die nog moeten plaatsvinden. Dit gebeurt zelfs voordat wij hier zelf bewust van zijn, waardoor we vast kunnen raken in onze eigen (negatieve) gedachtes. We blijven de dingen hierom op dezelfde manier uitvoeren, terwijl dit nergens naar leidt.

 

RESULTATEN

WAT KAN MINDFULNESS JE OPLEVEREN?

✓ Je geniet meer van het moment

 Je piekert minder

 Je ervaart meer innerlijke rust

 Je hebt meer energie

 Je staat meer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen

 Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties

 Je kunt beter omgaan met sombere gevoelens

 Je hebt meer focus en concentratie

 Je kunt beter omgaan met lichamelijke klachten

 Je kunt je beter ontspannen

 Je kunt bewuster keuzes maken

 Je herkent ineffectieve denk- en gedragspatronen

 Je leert beter voor jezelf te zorgen door je eigen grenzen in lijf en geest aan te voelen

DE TRAINING

HOE ZIET DE MINDFULNESS TRAINING ERUIT?

De Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) training is een aanpak waardoor je doeltreffend met de uitdagingen in je leven om kan gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness je hierbij helpt. Verschillende mensen hebben het idee dat mindfulness zweverig is, maar het is juist erg praktisch. Tijdens de MBSR training staat oefenen centraal. Mindfulness kun je namelijk alleen leren door te doen en te ervaren.

Tijdens de 8-weekse training ga je oefenen met allerlei aandachts- en concentratieoefeningen. Zo kun je hierbij denken aan bijvoorbeeld zit- en ligmeditaties, maar ook aan bewegingsoefeningen. Verder gaan we kijken naar hoe jij stress opbouwt door middel van inzichtsoefeningen. Zo ontdekken we jouw ‘ingesleten’ patronen en bekijken we hoe we deze kunnen veranderen.

 

De MBSR training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Hierin komen we met een groepje van maximaal 10 personen samen. Per bijeenkomst staat er één thema centraal. Er is binnen deze bijeenkomst tijd om van elkaar te leren, om te oefenen en om ervaringen met elkaar te delen.

Na elke bijeenkomst zul je toegang krijgen tot een nieuw bouwsteen in de online academie. Hier vind je alle materialen die je nodig hebt; het logboek, werkboek, de meditaties, video’s en een reflectieopdracht.

Tijdens de training raad ik het je aan om thuis elke dag ongeveer 30 tot 40 minuten te oefenen. Oude patronen doorbreken kost tijd en inspanning, net zoals het aanleren van nieuw gedrag. Houd hiermee rekening met je persoonlijke agenda. Door de stapsgewijze opbouw van de training creëer je een goede basis om mindfulness toe te passen in je leven.

 

PERSOONLIJK, PRAKTISCH EN WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN

//WEEKTHEMA’S

//WEERGAVE VAN DE ONLINE ACADEMIE

DOELGROEP

WANNEER KAN EEN MINDFULNESS TRAINING JE HELPEN EN WANNEER NIET?

Mindfulness is er voor iedereen die:

✓ met minder stress wil leven en werken
 minder wil piekeren
 last heeft van angst-, stress- en burn-outklachten
 behoefte heeft aan meer rust
 bewuster in het leven wil staan
 wil leren omgaan met chronische lichamelijke klachten
 zichzelf beter wil leren kennen
 de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren
 om wil leren gaan met moeilijke gedachten en gevoelens
 te kampen heeft met vermoeidheid/slapeloosheid

Je kunt beter niet meedoen aan de mindfulnesstraining als:

Χ je last hebt van zware psychische klachten.

Χ je op dit moment een diepgaande levensgebeurtenis ervaart, zoals een scheiding of overlijden. Als dit zo is, dan raad ik je aan om je deelname aan de training even uit te stelen.

 

PRACTISCHE INFORMATIE

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DATA, TIJDEN, LOCATIE & KOSTEN

//DATA & TIJDEN

September 2020 | Dinsdagavond

8, 15, 22 en 29 september
6, 13 en 27 oktober
3 november

Tijd: 19.00-21.30 uur

Deelnemers: Min 4/ Max 10

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

//INTAKEGESPREK

Voor mij is het belangrijk om jou zo goed mogelijk in het gehele proces te begeleiden. Echter, deze begeleiding bied ik niet alleen tijdens de training, maar ook juist ervoor. Ik wil namelijk voordat de training start graag een (telefonisch) intakegesprek met je plannen. Dit is de manier om gezamenlijk te bespreken of de training bij jouw wensen aansluit en wat jouw verdere behoeften zijn. Ook kun je me tijdens dit gesprek natuurlijk je vragen stellen. Pas na dit intakegesprek besluit jij of je mee wil doen met de training.

//INVESTERING

€325*

Dit is inclusief: intakegesprek, werkboek, geluidsopnamen op MP3.

* Prijzen zijn inclusief BTW. Voor ondernemers of bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW

//LOCATIE

Studio Yogajuf Roosendaal

Ettingstraat 14 a, Roosendaal

Voor de deur kan je gratis parkeren

REFERENTIES

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

“In tegenstelling tot wat veel mensen schijnen te denken is de mindfulness training niet zweverig, maar juist heel wetenschappelijk onderbouwd. Ik merk dat het voor mij fijn is geweest dat Nienke tijdens de training steeds het ‘waarom’ achter dingen die we deden uitlegde. Ik kon hierdoor de weerstand die ik had ten opzichte van de meditaties beter loslaten.  Hoe vaker en langer ik mediteerde, hoe milder ik naar de oefeningen en mezelf toe werd.

Het was daarnaast fijn dat ik tijdens de training af en toe een spiegel kreeg voorgehouden. Dit had ik op momenten echt nodig. Zo ben ik er nog bewuster van geworden dat ik niet overal de beste in hoef te zijn. Ook weet ik nu dat mijn automatische stressreactie heel lijfelijk is. Ik ben nu in staat deze reactie sneller en beter te herkennen en hier adequater op te reageren. Dit levert mij veel meer rust op in stressvolle situaties.”

Jurdis, 28 jaar

Orthopedagoog

“Meer leven in dit moment en ervaren dat ik er mag zijn, dat is wat de mindfulness training mij heeft geleerd. Daar waar ik eerder maar bleef doorgaan in de doe-stand, neem ik nu meer tijd voor mezelf en besteed ik bewust aandacht aan mijn gedachten en gevoelens. Tijdens de training heb ik ter verdieping, drie coachsessies bij Nienke gevolgd. Het was waardevol om 1-op-1 in te kunnen zoemen op mijn persoonlijke situatie, waardoor ik nog meer uit de training kon halen. Nienke geeft veel persoonlijke aandacht, neemt onzekerheid weg en weet wie je bent. Ze ‘ziet’ je.

Mariëlle, 55 jaar

“Twijfel je om de mindfulness training bij Nienke te volgen? Ga het zeker doen! Ik heb de training ervaren als down to earth en praktisch toepasbaar. De training is niet zweverig, geen geitenwollensokken gedoe en zeker niet alleen toepasbaar als het slecht met je gaat. Het volgen van de training is juist goed voor jezelf zorgen.

Zo weet ik nu dat ik minder streng voor mezelf mag zijn. Dingen zijn oké zoals ze zijn. En als ze niet oké zijn dan heb ik een keuze in hoe ik daarmee om ga. Er bewust met aandacht van een afstandje naar kijken is soms al voldoende om het te kunnen plaatsen.”

Esmee Moonen, 38 jaar

Ergotherapeut

*Door je aan te melden zit je nergens aan vast.
Na het gratis intakegesprek beslis je of je mee wilt doen.

WORKSHOP MINDFULNESS

Weet je nog niet zeker of mindfulness iets voor je is en wil je ermee kennismaken?
Dan is de mindfulness workshop helemaal voor jou!

Tijdens de workshop leer je wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen. We doen verschillende oefeningen zodat je het direct zelf gaat ervaren. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je meer mindfulness in je leven kan brengen en krijg je als cadeautje twee ingesproken meditaties, zodat je thuis verder kan oefenen.

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HET VOLGEN VAN EEN MINDFULNESSTRAINING

Is mindfulness zweverig?

Ten onrechte wordt mindfulness vaak gezien als een zweverige geitenwollensokken bezigheid. Zittend op een kussentje proberend om in een bepaalde zen-achtige toestand te komen of in contact te komen met een hogere waarheid met behulp van wierook, mantra’s en gebedskralen. Maar niets is minder waar! Mindfulness is juist heel erg down-to-earth.

Ten eerste gaat het de werkelijkheid niet uit de weg, maar gaat deze juist aan. Te vaak zitten we met ons hoofd in het verleden of de toekomst. Mindfulness leert om het volledig toelaten wat je denkt, voelt, ervaart of dit nu leuk is of niet. Hierdoor kom je meer in het hier en nu en loop je jezelf niet zo snel meer voorbij.

Ten tweede heeft mindfulness niets te maken met wierook, mantra’s of gebedskralen. Je hoeft er zelfs niet eens voor op een kussentje te zitten. Je kunt het prima op een stoel beoefenen. Niets zweverigs aan dus!

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?

Helaas is het niet mogelijk om een les een andere keer in te halen. Mocht je een keer niet kunnen dan praat ik je telefonisch bij of stuur ik je een mailtje. Zo ben je op de hoogte van wat we tijdens de les hebben gedaan en het huiswerk.

Mocht je nu al weten dat je meer dan twee lessen moet missen, dan is het aan te raden de mindfulness training op een ander moment te volgen. Ook kan je kiezen voor een individuele training. We plannen de lessen dan in op een voor jou gewenste dag en tijd.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik deelnemen aan de mindfulnesstraining?

Ja. Mindfulness oefeningen kun je liggend, zittend of staand uitvoeren. Voor iedere beperking is het mogelijk om aangepaste oefeningen te doen. Mocht je een lichamelijke beperking hebben en even met mij willen overleggen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat past beter bij mij: een mindfulnesstraining of coaching?

Je kan bij mij kiezen voor een mindfulnesstraining, een persoonlijk coachtraject of een combinatie van beide. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Mocht je twijfelen maak dan gerust een afspraak met me voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Moet ik tijdens de mindfulnesstraining dingen over mijn persoonlijke leven met de groep delen?

Nee. Je deelt in de groep net zoveel als je zelf wilt delen. De mindfulnesstraining is geen praat- of therapiegroep. We gaan tijdens de bijeenkomsten dan ook niet in op persoonlijke problematiek. Het is een training gericht op het trainen van je aandacht. Het gaat om het bewust aandacht geven aan wat er zich in je afspeelt, terwijl het gebeurt, van moment tot moment. De groepsgesprekken gaan dan ook vooral over de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de verschillende oefeningen. Mocht je tegen persoonlijke problemen aanlopen, dan kan je mij na de training altijd aanspreken of de training combineren met individuele coaching.

Ik heb mij aangemeld voor de training, hoe gaat het nu verder?

Na het aanmelden voor de training via het aanmeldformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een (telefonisch) intakegesprek.Tijdens dit gesprek bespreken we of de training bij je past, wat je wensen en behoeften zijn en je kunt me al je vragen stellen. Pas na het gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training.

Als ik mij aanmeld via het aanmeldformulier, ben ik dan ook automatisch deelnemer aan de training?

Nee. Voordat je definitief deel kan nemen aan de training plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Uit dit gesprek kan blijken dat je verwachtingen en behoeften niet overeenkomen met de training of dat het voor jou niet het juiste moment is om de training te volgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de training waarvoor je je aanmeldt vol zit (al zal dit ook aangegeven staan op de website). Tot slot is je deelname pas definitief na het ontvangen van jouw betaling voor de training.

Hoe gaat het met de betaling?

Mocht je na het intakegesprek besluiten deel te nemen aan de training dan ontvang je van mij een factuur. Pas na het ontvangen van de betaling kan je definitief deelnemen aan de training.

Mocht de vergoeding voor de training een belemmering vormen om deel te kunnen nemen, dan is gespreide betaling altijd mogelijk.

Tip! Vraag bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een mindfulnesstraining te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT MET MIJ OP.