Lumina Spark voor Teams

Effectiever samenwerken door meer inzicht in jezelf, elkaar en het team als geheel.

N

Inzicht in je eigen en elkaars gedrags- en communicatievoorkeuren.

N

Meer waardering voor de onderlinge verschillen en hoe je deze kunt benutten

N

Vergroot de onderlinge samenwerking en teameffectiviteit.

vmbn logo
hogeschool utrecht logo
hogeschool utrecht logo

Prima team, maar… er zit méér in.

 

Werk aan sterke onderlinge relaties

Je team bestaat uit een goede groep professionals, die beschikt over de juiste individuele kwaliteiten, kennis en ervaring. En toch merk je dat jullie niet in elke situatie even effectief zijn.

Niet vreemd…

Een groep slimme mensen maakt nog geen ijzersterk team. Sterke onderlinge relaties wel!

Helaas zijn sterke onderlinge relaties niet vanzelfsprekend. Wie leidinggeeft aan een team, merkt al gauw dat mensen verschillende voorkeuren hebben in denken en doen. Dit kan leiden tot frustraties, conflicten en miscommunicatie.

Vergroot het zelfbewustzijn

Effectief omgaan met verschillen start met zelfbewustzijn. Door je bewust te zijn van je eigen gedrags- en communicatievoorkeuren en die van je teamleden is er meer waardering voor onderlinge verschillen en kun je deze bewust inzetten.

Zo gaat de focus van frustratie en conflict naar onderling begrip en vertrouwen. Dé basis voor sterke onderlinge relaties en effectieve teamprestaties.

Waarom Lumina Spark voor Teams?

 

Lumina Spark geeft taal aan de verschillende gedrags- en communicatievoorkeuren in teams. Het is een eenvoudig te begrijpen kleurenmodel, dat teamleden op effectieve wijze meer inzicht geeft in zichzelf, in hun teamleden en in het team als geheel. Zo zijn teams beter in staat onderlinge verschillen te (h)erkennen, waarderen en benutten.

 

In tegenstelling tot andere populaire kleurenmodellen meet Lumina Spark iemands totale persoonlijkheid in volle potentie. Hiermee wordt hokjesdenken vermeden, de paradox omarmd en diepgang en nuance aangebracht. 

De winst na een Lumina Spark Teamtraject

N

Inzicht in de eigen en elkaars gebruiksaanwijzing (o.a. kwaliteiten, valkuilen, verborgen potentieel, gedrags- en communicatievoorkeuren).

N

Er is meer begrip voor elkaar. Verschillen worden gewaardeerd en benut.

N

Kortere lijntjes. Teamleden zoeken elkaar gemakkelijker op.

N

Beter kunnen afstemmen, verbinden en inspelen op het voorkeursgedrag van collega’s.

N

Een gemeenschappelijke taal die conflicten op de werkvloer reduceert en het voeren van moeilijke gesprekken mogelijk maakt.

N

Effectievere onderlinge communicatie. 

N

Meer verbinding, (team)vertrouwen en energie op de werkvloer.

N

Betere onderlinge samenwerking.

Benieuwd wat Lumina Spark voor jouw team kan betekenen?

"Nienke weet de rol van trainer en coach goed te combineren voor bedrijven. Tijdens het interne leiderschapsprogramma in onze organisatie heeft ze alle leidinggevenden een Lumina Spark persoonlijkheidsprofiel aangeboden. Tijdens meerdere groepsbijeenkomsten met deze leidinggevenden heeft Nienke ons de meerwaarde van zo’n uitgebreid profiel laten ervaren en laten beleven wat je er zelf en samen je collega’s mee kan. Dat bleek een schot in de roos. Het bevordert onze teambuilding en onderlinge samenwerking, omdat we beter inzien hoe we elkaars positieve kenmerken kunnen benutten en hoe we elkaar kunnen helpen als we overbelast zijn. Tussen de bijeenkomsten door heeft Nienke met alle deelnemers fysiek en digitaal een aantal coaching gesprekken gehad waarbij er een verdieping is gemaakt op het Lumina Spark profiel. Daarbij is de koppeling gelegd naar ieders werksituatie. De reacties zijn erg positief! Nienke is erg ervaren in het toepassen van dit model, is een energieke trainer en een fijne coach. Gaaf om te merken dat ze echt van toegevoegde waarde is in onze teamontwikkeling. Persoonlijk ben ik weer verder gegroeid in mijn leiderschap. De investering dubbel en dwars waard!"

Sjoerd Hooftman

Directeur-Bestuurder, Woonopmaat

"We hebben Nienke uitgenodigd om de dynamieken binnen ons team beter te begrijpen. We zijn een snelgroeiend team dat graag gezond en optimaal wilt blijven. Dankzij Nienke en de profielschetsen van Lumina Spark hebben we ongelooflijk veel inzicht gekregen in onszelf, onze relatie met anderen én in onze denkwijze over anderen. Er is geen goed of slecht kenmerk – vanuit dat perspectief heb ik geleerd te onderzoeken wat de voordelen en sterktes zijn van een ander, en waar deze persoon het beste ingezet kan worden zodat iedereen daar gelukkig van wordt. Een enorm waardevolle training waar Nienke laat zien dat haar bekwaamheid in teamdynamieken en ervaring uit het onderwijs onmisbaar is gebleken. Wij nodigen haar zeker opnieuw uit voor een vervolgsessie."

Heba Smit

Docent-Coach opleiding Open-ICT, Hogeschool Utrecht

"Als adviesbureau werken we veel samen. Niet alleen met elkaar, maar ook samen met onze klanten. Dat doen we in steeds wisselende teams. Hoe waardevol is het dan om meer inzichten te krijgen in jezelf en in een ander? Dat hebben we tijdens de verschillende sessies, die Nienke voor ons heeft verzorgd, zeker gekregen! En met deze inzichten zijn we niet alleen als team sterker geworden, maar ook individueel. Bovendien komt het ook de samenwerking met onze klanten te goede.

Nienke is een prettige, rustige en vooral deskundige coach die een veilige omgeving weet te creëren. Dit laatste heeft ons als team heel erg geholpen. Niet alleen in onze eigen persoonlijke ontwikkeling, maar juist ook in de ontwikkeling van ons team."

Hugo Neeksens

Managing Partner & Adviseur, Hersense

"Wij hebben voor de teamleiders van Breuers&Cobelens een teambuilding 2-daagse georganiseerd. Naast een quadrace en escape island in de middag, hebben we Nienke gevraagd twee volle ochtenden met ons aan de slag te gaan. Voorafgaande aan de team tweedaagse hebben alle teamleiders een Lumina Spark profiel ontvangen met een-op-een terugkoppeling. Zo konden we tijdens de tweedaagse meteen met elkaar de diepte in. Nienke heeft de vooraf besproken doelstellingen zeker bereikt, wij zijn fan van Tiny Tweaks! We kijken ernaar uit dit jaar een vervolgtraject in te plannen."

Kim Cobelens

Mede-eigenaar, Breuers & Cobelens

"Het doel voor onze teamdag was om meer inzicht te krijgen in elkaars kwaliteiten zodat wij deze zo goed mogelijk kunnen inzetten om onze teamdoelen te behalen. Wij hebben Tiny Tweaks benaderd om deze dag voor ons te organiseren op een externe locatie. Tijdens onze teamdag zijn we meegenomen in het Lumina Spark model en hebben we door middel van actieve en inspirerende activiteiten/oefeningen meer inzicht gekregen in elkaar en onszelf. Het heeft gezorgd voor meer waardering binnen het team wat het (samen)werken veel leuker maakt. Daarnaast kunnen wij de inzichten goed inzetten voor onze dienstverlening. De trainers van Tiny Tweaks wisten een vertrouwde setting te creëren waardoor het gemakkelijk was om ons als team open te stellen. Het was een leerzame en mooie ochtend en vooral een goede eyeopener!"

Kimberly Petitjean

International Office, Avans

Wat gaan we doen?

Het Lumina Spark teamtraject bestaat uit drie delen die je als team naar eigen wens kunt invullen.

Ik | Zelfinzicht

In het eerste deel ligt de focus op het vergroten van het zelfinzicht van de individuele teamleden. We doen dit aan de hand van een persoonlijk Lumina Spark profiel. Hiermee leren teamleden meer over hun eigen gedrags- en communicatievoorkeuren. Ze weten wat hun kwaliteiten, verborgen potentieel en blinde vlekken zijn en welk gedrag ze laten zien onder druk. 

Ik en de ander | Inzicht in elkaar

Inzicht in de eigen gedrags- en communicatievoorkeuren helpt teamleden beter te begrijpen waarom andere teamleden zich anders gedragen dan zijzelf. In het tweede deel ligt de focus op het beter leren kennen van elkaars gedragsvoorkeuren, het (h)erkennen van de onderlinge verschillen, deze te waarderen en de diversiteit te benutten.

Wij als team | Teaminzicht

In het derde deel gaan we aan de slag met het teamprofiel, dat is gebaseerd op de persoonlijke Lumina Spark profielschetsen van alle teamleden. Dit interactieve teamprofiel laat op een visuele manier zien welke kwaliteiten en potentiële blinde vlekken er in het team aanwezig zijn. Samen onderzoeken we de betekenis ervan op de teamcultuur en de teamdynamiek. Vervolgens ontdekken we waar iedereen zijn of haar belangrijkste toegevoegde waarde kan inzetten en vertalen we alle inzichten naar concrete actiepunten waarmee de teameffectiviteit wordt versterkt.

Voor wie is Lumina Spark voor Teams?

Teams die vastlopen in de samenwerking of teams die behoefte hebben aan verdieping.

Locatie

De training kan in company, op locatie of online worden gegeven.

Investering

Lumina Spark voor Teams kent géén standaard aanpak. Sommige teams hebben aan twee dagdelen genoeg en andere teams hebben de voorkeur voor een intensief programma. Dit is afhankelijk van de ontwikkelbehoeften van jouw team, teamgrootte en locatie. Graag ga ik samen in gesprek om te kijken wat ik voor jou en jouw team kan betekenen. Op basis van ons gesprek maak ik een offerte.

Interesse?

Interesse in Lumina Spark voor Teams? Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Ik neem binnen 24 uur contact met je op!

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.

Heb je een vraag?

Neem direct contact op

Mailen: nienke@tinytweaks.nl

Bellen: 06-10588865