Lumina Spark Profiel

Meer zelfinzicht, richting en werkgeluk

N

Ontdek je kwaliteiten, valkuilen en je gedrag onder druk

N

Krijg een goed beeld van jouw ontwikkelpotentieel

N

Leer hoe je relaties kunt versterken

N

Maak keuzes die écht bij jou passen

Vanaf prijs

€ 395,00 (excl. BTW)

Herken je dit?

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al wat langer onderweg bent, als professional heb je veel kansen en mogelijkheden, maar zit je ook met vragen. Waar ben ik echt goed in en wat geeft of kost juist energie? Wat zijn mijn valkuilen? Hoe gedraag ik mij onder stress? Hoe kan ik de relatie met anderen verbeteren? Waar liggen voor mij mogelijkheden om te groeien? Een Lumina Spark profiel zorgt voor meer zelfinzicht, waardoor je in staat bent passende keuzes te maken om je werkgeluk te vinden én te behouden.

Wat is Lumina Spark?

Lumina Spark is een persoonlijke ontwikkelingstool die een uniek profiel geeft van jouw persoonlijkheid. Aan de hand van een gemakkelijk te begrijpen model dat bestaat uit 4 kleuren, 8 aspecten en 24 eigenschappen, ontdek je meer over je gedragsvoorkeuren.

Je gedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom meet Lumina Spark je gedrag in 3 situaties.

1) Hoe jij je van nature gedraagt als je geen prikkels ervaart  (instinctief).
2) Welk gedrag je vertoont in het dagelijks leven (dagelijks).
3) Welke eigenschappen je vertoont als je onder druk of stress staat (overbelast).

De gepersonaliseerde profielschets biedt rijke persoonlijke inzichten en geeft praktische voorbeelden om je verder te kunnen ontwikkelen als professional.

coachsessie Lumina
Lumina Spark profiel

Dit ga je leren

Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat zijn mijn kwaliteiten? Zet ik deze al voldoende in?
 • Waar kan ik nog in groeien? Wat is mijn verborgen potentieel?
 • Wat geeft mij energie en wat kost mij energie?
 • Wat zijn mijn mogelijke beperkingen en valkuilen?
 • Doe ik nog de dingen waar ik goed in ben?
 • Hoe gedraag ik mij onder druk of stress?
 • Hoe kan ik beter aansluiten bij anderen? Hoe kan ik samenwerkingen verstevigen?
 • Wat zijn mijn communicatievoorkeuren en hoe kan ik de communicatie met anderen verbeteren?
 • Passen de keuzes die ik maak echt bij mij?

lumina spark coach

Voor wie?

Voor professionals, leidinggevenden, managers en zelfstandig ondernemers die:

 • zichzelf beter willen leren kennen en begrijpen;
 • relaties met collega’s en klanten willen versterken;
 • last hebben van stress door het werk;
 • loopbaankeuzes willen maken die écht bij hun passen.

Voor wie vragen heeft op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, loopbaan, stressmanagement, persoonlijke effectiviteit en balans. Starten met Lumina Spark is een mooi beginpunt in jouw persoonlijke ontwikkeling.

lumina spark

De voordelen

Waarom kiezen voor Lumina Spark?

Het Lumina Spark profiel is een eenvoudig te begrijpen model, maar bevat grote diepte en nuance, het rapport geeft onmiddelijke herkenning. Het vermijdt labels, hokjes en stereotypen, omarmt de paradox en heeft een wetenschappelijke basis. 

 

     Géén hokjesdenken

Ben je introvert of extravert? Werk je gestructureerd of ongedwongen? Ben je een voeler of een denker? Volgens Lumina Spark ben je niet het één of het ander. Mensen kunnen nu eenmaal uitblinken in tegenliggende, ogenschijnlijke paradoxale eigenschappen en laten in verschillende contexten ander gedrag zien. Om “hokjesdenken” te vermijden meten we met Lumina Spark gedrag in 3 contexten en worden alle eigenschappen los van elkaar gemeten. Zo kan je op zowel extraversie als introversie scoren van 0% tot 100%. Dit zorgt ervoor dat jouw innerlijke diversiteit wordt blootgelegd, de persoonlijke herkenning in het profiel groot is en stereotypering wordt voorkomen.

     Diepgang

Lumina Spark gaat 2 lagen dieper dan de meeste leersystemen. Door de 8 aspecten en de 24 eigenschappen krijgen de 4 kleuren duidelijk meer waarde.

Bovendien meet Lumina naast de ‘dagelijkse’ persona ook de ‘overbelaste’ en ‘instinctieve’ persona. Deze worden niet afgeleid van de ‘dagelijkse’ persona, maar onafhankelijk gemeten.

 

     Wetenschappelijke basis

Lumina Spark is NIET bedacht aan de keukentafel, maar heeft een wetenschappelijke basis. Wel zo fijn toch?

Het is ontwikkeld door humanistisch psycholoog Dr. Steward Desson namens de University of Westminster. Het model is gebaseerd op de Big Five in combinatie met de theorie van Jung en heeft een hoge betrouwbaarheid en validiteit.

lumina spark coach

Dit ga je leren

Je krijgt antwoord op vragen als: 

N

Wat zijn mijn kwaliteiten? Zet ik deze al voldoende in?

N

Waar kan ik nog in groeien? Wat is mijn verborgen potentieel?

N

Wat geeft mij energie en wat kost mij energie?

N

Wat zijn mijn mogelijke beperkingen en valkuilen?

N

Doe ik nog de dingen waar ik goed in ben?

N

Hoe gedraag ik mij onder druk of stress?

N

Hoe kan ik beter aansluiten bij anderen? Hoe kan ik samenwerkingen verstevigen?

N

Wat zijn mijn communicatievoorkeuren en hoe kan ik de communicatie met anderen verbeteren?

N

Passen de keuzes die ik maak echt bij mij?

Voor wie?

Voor professionals, leidinggevenden, managers en zelfstandig ondernemers die:

 • zichzelf beter willen leren kennen en begrijpen;
 • relaties met collega’s en klanten willen versterken;
 • last hebben van stress door het werk;
 • loopbaankeuzes willen maken die écht bij hun passen.

Voor wie vragen heeft op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, loopbaan, stressmanagement, persoonlijke effectiviteit en balans. Starten met Lumina Spark is een mooi beginpunt in jouw persoonlijke ontwikkeling.

lumina spark

Ontdek de voordelen

Waarom kiezen voor Lumina Spark?

Het Lumina Spark profiel is een eenvoudig te begrijpen model, maar bevat grote diepte en nuance, het rapport geeft onmiddellijke herkenning. Het vermijdt labels, hokjes en stereotypen, omarmt de paradox en heeft een wetenschappelijke basis. 

Géén hokjesdenken

Ben je introvert of extravert? Werk je gestructureerd of ongedwongen? Ben je een voeler of een denker? Volgens Lumina Spark ben je niet het één of het ander. Mensen kunnen nu eenmaal uitblinken in tegenliggende, ogenschijnlijke paradoxale eigenschappen en laten in verschillende contexten ander gedrag zien. Om “hokjesdenken” te vermijden meten we met Lumina Spark gedrag in 3 contexten en worden alle eigenschappen los van elkaar gemeten. Zo kan je op zowel extraversie als introversie scoren van 0% tot 100%. Dit zorgt ervoor dat jouw innerlijke diversiteit wordt blootgelegd, de persoonlijke herkenning in het profiel groot is en stereotypering wordt voorkomen.

Diepgang

Lumina Spark gaat 2 lagen dieper dan de meeste leersystemen. Door de 8 aspecten en de 24 eigenschappen krijgen de 4 kleuren duidelijk meer waarde.

Bovendien meet Lumina Spark naast de ‘dagelijkse’ persona ook de ‘overbelaste’ en ‘instinctieve’ persona. Deze worden niet afgeleid van de ‘dagelijkse’ persona, maar onafhankelijk gemeten.

Wetenschappelijke basis

Lumina Spark is NIET bedacht aan de keukentafel, maar heeft een wetenschappelijke basis. Wel zo fijn, toch?

Het is ontwikkeld door humanistisch psycholoog Dr. Steward Desson namens de University of Westminster. Het model is gebaseerd op de Big Five in combinatie met de theorie van Jung en heeft een hoge betrouwbaarheid en validiteit.

Lumina Spark voorbeeldprofiel

Praktische informatie

Stappenplan

Stap 1

Invullen online vragenlijst

Na aanmelding ontvang je per e-mail een link naar de online vragenlijst. De vragenlijst bestaat uit 144 vragen en neemt ongeveer 30 minuten in beslag om in te vullen.

Stap 2

Interpreteren van jouw profiel

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je jouw persoonlijke profiel in je mailbox als pdf-bestand.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de online academie waarin diverse video’s voor jou klaarstaan om het Lumina Spark model beter te leren kennen en jouw profiel te kunnen interpreteren.

Tevens kun je ervoor kiezen om je profiel 1-op-1 met een gecertificeerde Lumina Spark practitioner door te nemen. Meerprijs: €145,00 (excl. BTW) voor 1 uur.

Stap 3

Verder met je persoonlijke ontwikkeling

Lumina Spark biedt verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling:

 • Verbeteren van je samenwerking
 • Loopbaan coaching
 • Effectief feedback geven
 • Verbeteren van je communicatie
 • Heldere doelen stellen en realiseren
 • Persoonlijk leiderschap

Kosten

Ervaringen

Wat anderen over het Lumina Spark traject zeggen…

“Doordat ik een carrièreswitch maakte naar teamleider ontstond bij mij de behoefte om mijzelf te ontwikkelen. Als beginnend leidinggevende wilde ik er achter komen hoe ik mijn nieuwe rol het beste kon invullen.

Het gedetailleerde Lumina Spark profiel heeft mij meer inzicht gegeven in mijzelf. Ik weet nu beter wat mijn kwaliteiten en valkuilen als teamleider zijn. Ook ben ik mij bewust geworden van de manier waarop mijn profiel kan (mis)matchen met collega’s. Ik kan de gedragsvoorkeuren van collega’s beter herkennen, weet waar de behoeftes van anderen liggen en kan hier zo beter op inspelen.

Ik ben van mening dat als je een goede teamleider wilt zijn, een Lumina Spark profiel eigenlijk niet kan ontbreken. Het is goed om zelfkritisch te zijn en te blijven omdat je je zo verder kan ontwikkelen.

Nienke Heeft laten zien dat ze erg veel kennis in huis heeft. Ze stelt de juiste vragen om je te triggeren anders over zaken na te denken. Ze is daarmee een goede sparringpartner. “

Eline Nieuwenhuis

Hoofd Verkoop Binnendienst, Duo Penotti - Wilhelm Reuss

Wat fijn dat mijn Lumina Spark profiel kon inzetten in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ik kreeg hiermee een goed beeld van mijn eigenschappen; van mijn sterke punten, maar ook van mijn nog te ontwikkelen punten. Op sommige punten was de uitkomst voor mij verrassend en vond ik het soms lastig om de uitslag te vertalen naar concrete voorbeelden in de dagelijkse praktijk, maar Nienke gaf mij een aantal goede handvatten waar ik mee verder kon. Nienke is een lieve, eerlijke en oprechte coach die een luisterend oor heeft en die in staat is om iemand goed te helpen.

Ingrid Reinds

“Om als inkoper door te kunnen groeien in mijn functie koos ik voor het afnemen van een Lumina Spark profiel gecombineerd met 8 coachsessies. Een van de belangrijkste inzichten die ik heb verkregen is dat mijn kwaliteiten niet optimaal aansluiten bij mijn werkzaamheden als inkoper wat vaak zorgt voor een energielek. Door het gesprek aan te gaan met mijn leidinggevende ben ik mij nu aan het oriënteren op andere, meer passendere functies binnen het bedrijf. Daarnaast heeft Lumina Spark er ook voor gezorgd dat ik beter in staat ben beter af te stemmen op mijn collega’s en klanten waardoor samenwerken mij gemakkelijker af gaat.

Nienke zorgt tijdens de coachsessie voor een veilige omgeving en geeft vertrouwen waardoor het gemakkelijk is je open te stellen, dingen te proberen, fouten te maken en daarvan te leren. Ik kan een Lumina traject bij Nienke iedereen aanraden. Ontzettend leerzaam!”

Wesley van Rijn

Werkzaam bij een groot internationaal bedrijf in de haven van Rotterdam

“In het begin was alles erg spannend en wist ik niet precies waar te beginnen. Wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik goed in, wat is mijn talent, wat is mijn kracht en waar krijg ik energie van. Hoe kan ik dit inzetten en wat heb ik er voor nodig… Met de vragen zoals deze ben ik mezelf tegen gekomen, de goede en minder goede kanten heb ik leren bekijken. Mijn valkuilen heb ik ontmoet en heb ik geleerd waar vooral mijn krachten liggen en hoe ik deze kan toepassen in mijn werkveld.

Ik heb geleerd om ook eens iets te doen wat spannend is. Maar door het toch te doen kun je ervaren wat het is en hier weer van leren. Door het niet te doen, blijf je hangen in wat je altijd al deed.

De uitleg over mijn eigen Lumina spark was een ervaring die ik iedereen zou willen laten ervaren. Het is mooi om jezelf eens vanaf verschillende kanten te bekijken en te zien wat het met een ander kan doen.

Nienke heeft me inzicht gegeven hoe ik naar mezelf en de ander kan kijken en hoe ik sommige situaties kan benaderen.

Hulp vragen was niet iets wat ik vaak deed maar door een simpele vraag te stellen kan alles ineens een heel stuk gemakkelijker gaan..

Bedankt Nienke dat je mij heb laten inzien dat ik niet op de rotonde moet blijven rondjes rijden, maar ook eens linksaf kan slaan waardoor ik op een moeilijk pad kom maar uiteindelijk hele mooie doelen kan bereiken!”

Evie Baesjou-van Mourik

Woonbegeleider, Resultaat Plus

“Ik ben nog niet zo lang ondernemer en wilde graag meer inzicht in mijn sterke en zwakke punten en in die van mijn klanten.  Wat ik zo mooi vind aan Lumina Spark is dat je niet het gevoel hebt in een hokje gedrukt te worden. Ik ben niet alleen maar die expressieve creatieveling, maar heb ook organisatorische en zakelijke skills in mijn pakket. Het niet zwart wit denken hielp me vooruit. Daarnaast heb ik door het uitgebreide verslag ook geleerd waar mijn klanten door worden geprikkeld. Wat hun zwakke kanten zouden kunnen zijn en waar ik ze mee zou kunnen helpen. Het heeft me zelfs geholpen bij mijn marketingplan, waardoor ik nu veel beter inspeel op de behoeftes (in taal) van mijn klanten! Ik spreek nu meer hun taal.

Ook met mijn stagiaires maak ik nu gebruik van Lumina Spark. Ik leerde ze beter aan te sturen en gaf ze ook inzicht in hun eigen sterke en zwakke punten.

Dikke aanrader om met Nienke aan de slag te gaan als zzp’er en ik weet zeker dat dit hele teams verder kan helpen.”

Nicole den Harder

Personal Branding fotograaf

“Lumina spark was mij aangeraden door m’n business coach. Het leek me een fijne manier om nog meer inzicht te krijgen in mijn manier van werken en ook om mee te geven aan mijn klanten waarmee ik duurzame relaties opbouw. Het gaf me een aantal nieuwe inzichten over mezelf die sowieso de komende maanden nog gaan doorwerken!
Heel fijn ook om dit nu op papier te hebben voor mezelf. Ik vond het heel leuk om met Nienke samen te werken, ze legde alles mooi uit en de leeromgeving hielp me om mijn eigen resultaten nog beter te begrijpen. Dankjewel Nienke voor jouw waardevolle inzichten!”
Elisa Vergote

Ludens coaching

“Een leerzame cursus en weer een eyeopener. Zeker het online coaching gesprek om het af te ronden is aan te bevelen. Dit geeft nog net dat extra stukje verheldering en inzicht.

Al met al, een aanbeveling!”

Nathalie de Vries

Medewerker Financiële Afdeling, Mohs Klinieken

review Barbara Lumina Spark

Heb je een vraag?

Neem direct contact op

Mailen: nienke@tinytweaks.nl

Bellen: 06-10588865