Wat is sup yoga?

Sup yoga is een combinatie tussen stand up paddle (kortweg SUP) en yoga. Bij Sup Yoga ga je het water op met een supboard. Dit is een extra brede surfplank die gemaakt van wat zachter materiaal dan een gewone surfplank. Door middel van een paddle kan je je op het water voortbewegen.

wat is sub yoga

Is sup yoga wat voor mij?

Als je op zoek bent naar avontuur, een fijne workout en ontspanning dan is sup yoga zeker wat voor jou! Sup yoga is een unieke total body workout die kracht, balans, en focus samenbrengt. Doordat je yoga op een drijvend supboard beoefend is het houden van je balans een extra uitdaging. Nog beter dan bij yoga op de mat, voel je wat het aannemen van een andere houding doet met je lichaam. Om niet in het water te vallen zal er meer dan normaal een beroep worden gedaan op je focus. Hierdoor zal je meer in het moment aanwezig zijn en meer rust in je hoofd ervaren. Het geluid van het kabbelende water, de zonnestralen op je gezicht en de wind door je haren zorgen daarnaast nog eens voor extra dosis ontspanning.

Hoe ziet een les sup yoga eruit?

Heb je nog nooit gesupt? No worries! We starten de les altijd met instructies op de kant. En voor je het weet sta jij rechtop op je supboard te peddelen. Als iedereen de basis onder de knie heeft, peddelen we naar een plek op het water waar je je supboard vastmaakt aan een lijn die in het water ligt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het doen van de oefeningen niet van de groep wegdrijft. We beginnen met een warming-up en vervolgens zullen er verschillende yogahoudingen worden uitgevoerd. Zowel liggend, zittend als staand. Mocht er een houding niet passend voor je zijn, dan wordt er altijd een alternatieve oefening geboden. We eindigen de les met een eindontspanning. Liggend op de rug, luisterend naar de geluiden van de natuur. Een heerlijk momentje van rust en totale ontspanning.

Kan iedereen meedoen met sup yoga?

Om mee te kunnen doen met sup yoga is ervaring met yoga of suppen niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je kan zwemmen, mocht je in het water vallen.  Al leert de ervaring dat er bijna nooit iemand in het water valt. Of je moet natuurlijk zelf in het water springen voor een frisse duik na de les. 

Wat trek ik aan, wat neem ik mee naar een les sup yoga?

Trek kleding aan waar je gemakkelijk in kunt bewegen en die nat mag worden. Het is handig als je een handdoek meeneemt en voor de zekerheid een extra setje kleding. Mocht de zon schijnen dan is het handig om zonnebrand mee te nemen. Soms kan het prettig zijn om een pet op te zetten en/of een zonnebril te dragen.

Waar kan ik sup yoga volgen in Nederland?

Sup yoga kan je op verschillende plekken in Nederland volgen.

Wil je ook in het overzicht worden vermeld? Stuur me dan een mailtje.