uitleg aspect resultaatgericht lumina spark

Aspect Resultaatgericht

Beschrijving van het aspect Resultaatgericht

Het aspect Resultaatgerichtheid kan van toepassing zijn op iemand die objectief en rationeel is, zichzelf als succesvol beschouwt en ernaar streeft om beter te presteren dan collega’s.

Bij een uitdaging kiezen ze voor de logische weg en een directe benadering van communicatie die heel ‘to the point’ is. Ze zijn niet bang voor conflicten en kunnen harde onderhandelaars zijn. Ze zijn goed in het beargumenteren van hun punt om hun mening te delen. Wanneer anderen met hen communiceren, zullen ze hun weloverwogen ideeën waarderen. Ze houden niet van gewauwel.

 

De drie eigenschappen waaruit Resultaatgericht bestaat zijn:

Resoluut | Competitief | Logisch

 

 

Overbelaste beschrijving van het aspect Resultaatgericht

Wanneer resultaatgerichte mensen overbelast raken, kunnen ze te gefocust en gedreven worden door hun projecten. Zij duwen anderen weg en vergeten te luisteren naar hun mening of gevoelens. Zij kunnen gezien worden als te koud, rationeel en twistziek. Zij kunnen sceptisch zijn tegenover andere mensen en de visie van anderen opzij schuiven ten voordele van zichzelf. Zij kunnen zo gefocust zijn op logische opvattingen dat zij het vertrouwen van de anderen in een groep kunnen ondermijnen.

 

De drie overbelaste eigenschappen waaruit Resultaatgericht bestaat zijn: 

Twistziek | Medogenloos | Drammerig

 

resultaatgericht aspect lumina spark