OP ZOEK NAAR EEN COACH IN ROOSENDAAL?

Waarschijnlijk loop je op dit moment vast, maar lukt het je niet om de juiste stap te zetten.
Welkom, mijn naam is Nienke Hers en ik ben een deskundig opgeleide coach met ruim 6 jaar ervaring. Mijn coachpraktijk bevindt zich in Roosendaal, maar online coaching is ook mogelijk.
Je kunt bij mij terecht voor coaching met betrekking tot o.a. stressklachtenpiekeren, balans tussen privé en werk, angst, zelfvertrouwen, boosheid, chronische pijn.

Ben je klaar voor de volgende stap? Boek dan een gratis oriëntatiegesprek van 30 minuten.

THEMA’S VOOR COACHING

VOOR DEZE THEMA’S KAN JE O.A. BIJ MIJ TERECHT

stress coach roosendaal

Stressklachten

Ervaar je dagelijks veel spanning en heb je het gevoel dat het je te veel wordt? Heb je al langere tijd last van lichamelijke klachten als hoofdpijn, maagpijn, rug-, schouder- en nekklachten, vermoeidheid of hartkloppingen? Pieker je veel, heb je een kort lontje of kan je je moeilijk concentreren? Misschien zit je zelfs al thuis of ben je bang dat je straks thuis komt te zitten als er niets veranderd? Als je je herkent in één of meerdere van bovenstaande voorbeelden, dan is de kans groot dat je op dit moment te veel stress ervaart.

Af en toe stress hebben is helemaal niet erg. Sterker nog; we hebben een bepaalde hoeveelheid stress nodig om in actie te komen. Als de stress echter te lang aanhoudt en er onvoldoende herstel tegenover staat, dan kan het tegen je gaan werken.

Als coach leer ik jou om anders om te gaan met stress. Ik help je bij het herkennen van stresssignalen en leer je hoe je stressklachten kunt verminderen. Op deze manier ervaar je meer rust in je leven, kan je gemakkelijker ontspannen en heb je weer voldoende energie om te doen wat je graag zou willen.

coaching  piekeren Roosendaal

Piekeren

Maakt jouw hoofd overuren? Heb je moeite om de maalstroom van gedachten te stoppen? Word jij belemmerd door jouw hoofd om stappen te zetten in jouw leven? Heb je door al dat piekeren moeite om 100% aanwezig te zijn bij de mensen van wie je houdt wanneer je tijd met ze doorbrengt?

Het continu ‘aan’ staan van je hoofd is ontzettend vermoeiend en werkt vaak ook verlammend. Door te overdenken, je te laten leiden door angst en te twijfelen aan jezelf, kan je vast komen te zitten.

Als coach leer ik jou de knop in je hoofd om te zetten, zodat je je niet langer laat leiden door negatieve gedachten en gevoelens. Zo leer je verschillende vaardigheden om anders om te gaan met je gedachten en gevoelens. We besteden aandacht aan het in actie komen, zodat je gaat doen wat je eigenlijk echt wilt en je je doelen gaat realiseren.

coaching werk prive balans

Balans werk en privé

Werk en privé in balans houden is voor veel mensen een uitdaging. Je probeert alle ballen in de lucht te houden, maar je komt tijd te kort. Je wilt het wel anders, maar het lukt je steeds niet.

Als coach gaan we samen kijken hoe jij je leven op dit moment hebt ingedeeld. Wat ‘moet’ je allemaal van jezelf, van anderen, van de maatschappij? We besteden aandacht aan wat jou energie geeft, wat jou energie kost en wat jouw kwaliteiten zijn. Ook hebben we aandacht voor de vraag wat voor jou nu ècht belangrijk is. Van ‘moeten’ naar ‘willen’, zodat je bewust keuzes kunt maken in wat bij jou past en wat er nodig is om de balans in je leven weer terug te krijgen.

coaching bij angst

Angst

Angst hoeft niet altijd negatief te zijn. Het waarschuwt ons immers voor gevaar. Maar als er geen echt gevaar dreigt en je voelt je toch continu angstig, dan kan dit je leven enorm belemmeren. Zo kan je situaties gaan vermijden, je gevoelens wegstoppen en/of afleiding gaan zoeken, maar hierdoor gaat de angst niet weg en doe je niet die dingen in je leven die je eigenlijk zou willen doen.

Ik kan je helpen om anders om te gaan met angst, zodat je niet je leven door angst laat regeren. In een kennismakingsgesprek leg ik graag uit hoe ik je hierbij kan helpen.

coch voor meer zelfvertrouwen roosendaal

Zelfvertrouwen

Als je last hebt van een laag zelfvertrouwen, dan is de kans groot dat je vaak het idee hebt niet goed genoeg te zijn. Je maakt je druk om wat anderen over je denken en perfectionisme is je niet vreemd. Je wilt het immers allemaal ‘goed’ doen. Als je je grotendeels in deze beschrijving herkent, dan kan ik je helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Als coach help ik je te ontdekken wat je overtuigingen zijn en hoe je over en tegen jezelf praat. Ik leer je hoe je die stem van zelfkritiek naar de achtergrond kunt laten verdwijnen, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Ook werken we door oefeningen uit de mindfulness aan meer zelfacceptatie.

coaching bij woede en boosheid

Woede/boosheid

Soms lijkt het alsof boosheid en woede zo sterk zijn dat het bezit van je neemt. De boosheid komt ineens op en niets kan er nog voor zorgen dat het afremt. Het moet er gewoon uit. De gevolgen van boosheid zijn vaak groot. Het zet relaties onder druk, verstoort samenwerkingen en je reputatie kan schade oplopen.

Als coach leer ik je anders met je boosheid en woede omgaan. Ik leer je hoe je je boosheid kunt accepteren in plaats van het gevecht ermee aan te gaan. Ik geef je praktische technieken waardoor je boosheid en woede niet langer grip op je hebben, maar jijzelf weer aan het roer staat.

hulp bij chronische pijn

Chronische pijn of ziekte

Worstel jij dagelijks met chronische ziekte of pijn? Heb je het gevoel hard aan het vechten te zijn tegen negatieve gedachten en gevoelens van boosheid, angst, machteloosheid of verdriet?

Ik kan je leren te stoppen met vechten tegen je chronische ziekte of pijn en anders om te gaan met de negatieve gedachten en gevoelens die hierbij komen kijken en te accepteren wat je niet kan veranderen, zodat je kan gaan doen wat wél mogelijk is voor jou. Geen trucjes die alleen maar helpen op de korte termijn, maar vaardigheden die ook op de lange termijn werken.

coaching stoppen met uitstellen

Uitstelgedrag

Beloof jij jezelf of anderen iets te gaan doen, maar doe je het vervolgens niet? Incidenteel is er niets mis mee om uit te stellen, maar als je regelmatig dingen uitstelt dan kost dit enorm veel tijd en energie. Niet alleen loop je kansen en mogelijkheden mis, de kans is daarnaast groot dat je niet uit het leven haalt wat je zou willen.

Tijdens de coaching brengen we jouw uitstelgedrag in kaart en gaan we op zoek naar achterliggende patronen die je uitstelgedrag in de hand werken. Je krijgt verschillende praktische technieken die je uitstelgedrag verminderen en ervoor zorgen dat je in actie komt. Al het geleerde breng je direct in de praktijk, zodat we kunnen monitoren wat voor jou werkt.

beter leren samenwerken

Samenwerken

Soms gaat samenwerken met anderen je goed af en soms leidt het tot irritaties en misverstanden. Vervelend, want het kost bakken met energie, je humeur lijdt eronder en je ervaart minder werkplezier.

Tijdens de coaching gaan we kijken naar jouw voorkeuren m.b.t. samenwerken en je leert in te schatten wat de voorkeuren zijn van de mensen met wie je samenwerkt. Je leert waar het in de samenwerking spaak loopt en hoe je elkaars verschillen kunt benutten zodat je weer met energie en plezier je werk kunt doen.

ZET JE EERSTE STAP

Starten met een coachtraject is vaak een hele stap. Dat stemmetje in ons hoofd vertelt ons maar al te graag dat we de dingen zelf moeten oplossen. Maar wees eens eerlijk. Waar sta je over 2, 5 of zelfs 10 jaar als je zo blijft doorgaan? En wat heeft het je dan gekost aan tijd, energie en geld? Weet dat: 
“als je blijft doen wat je deed, je altijd krijgt je wat je kreeg”.

Eerste stap naar coach in roosendaal
coach roosendaal

DE EERSTE STAP IS ALTIJD KOSTELOOS

Laten we kennismaken

Als je overweegt om met mij te gaan werken, dan kan ik me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat coaching voor jou kan betekenen en hoe het is om door mij gecoacht te worden.

Tijdens een gratis oriëntatiegesprek van 30 minuten kijken we samen wat je anders zou willen in je leven, wat jou op dit moment het meest belemmert om daar te komen en hoe ik je eventueel kan helpen.

Ik ga je niks opdringen – daar heb ik zelf ook een hekel aan. Als we samen een klik voelen en ik kan je verder helpen, dan doe ik je graag een voorstel. Zo niet, dan ben ik daar ook open en eerlijk over. Het gesprek is geheel vrijblijvend.

* Het gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

WERKWIJZE

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Stap 1 coachtraject

ORIËNTATIEGESPREK

We starten altijd met een gratis oriëntatiegesprek van 30 minuten. Op deze manier kunnen we met elkaar kennismaken en kijken of er een klik is. Verder bespreken we:

  • wat je anders zou willen in je leven;
  • wat jou op dit moment het meest belemmert om daar te komen;
  • wat er voor jou mogelijk is;
  • of en hoe ik je eventueel verder kan helpen.

Als we samen een klik voelen en ik kan je verder helpen, dan doe ik je graag een voorstel. Het gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

 

 

Stap 2 coachtraject

VORMGEVEN COACHTRAJECT

Als we besluiten met elkaar te gaan werken dan stellen we samen een coachtraject op. Elk traject is op maat gemaakt en toegespitst op jouw vraagstuk, wensen en behoeften.

Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 6 sessies van 60 minuten. Naar wens kan je ook langere of kortere trajecten volgen.

Je kunt kiezen om coaching in mijn praktijk in Roosendaal te volgen of online via ZOOM.

Stap 3 coachtraject

COACHSESSIES

Tijdens de coachsessies werken we stap voor stap aan het behalen van jouw doel. Ik maak o.a. gebruik van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Lumina Spark, verbindende communicatie en mindfulness vaardigheden.

Tussen de sessies door werk je thuis aan praktische opdrachten die we de daarop volgende sessie bespreken. Ook zullen we tussentijds meerdere malen evalueren hoe de coaching gaat en indien nodig passen we het traject aan.

* Het gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt de mogelijkheid door mij face to face gecoacht te worden of online.

Mijn praktijkruimte bevindt zich in Roosendaal. Voor de deur kan je gratis parkeren.

Je kan bij mij terecht voor coaching op privé- als werkgebied.

In overleg bepalen we de frequentie van de coachsessies.

Vanzelfsprekend ga ik vertrouwelijk om met de door jou gedeelde persoonlijke informatie.

coach in Roosendaal

Locatie praktijk:

Ettingstraat 14 a
4703 GL Roosendaal

Online:

We maken voor de coachsessies gebruik voor het online beveiligde videobelprogramma ZOOM. Dit programma is gemakkelijk gratis te downloaden. Ik stuur, om je op weg te helpen, altijd duidelijke en gebruiksvriendelijke instructies. Ook kan je altijd een beroep op mij doen mocht het niet lukken.

IK KAN JE HELPEN ALS JE EEN COACH ZOEKT DIE:

down to earth is. Geen zweverig gedoe, maar concrete stappen om voluit te kunnen leven;

je helpt om te gaan doen wat je eigenlijk zou willen;

je waar nodig een liefdevolle schop(je) onder je kont geeft;

eerlijk en oprecht is;

praktisch en resultaatgericht is.

* Het gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

coach nienke hers roosendaal

Ervaringen van coachees

“Als doener die voortdurend doelgericht bezig is liep ik vast in m’n gevoel. Ik besefte dat er iets
fundamenteel anders moest, om weer zonder interne spanning te leven en werken. Om weer te
kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Maar ik zag zelf de uitweg niet.

Nienke heeft mij, met haar analytische en actiegerichte aanpak, veel inzichten en gereedschappen
gegeven, die mij vooruit helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling, weg van de overlevingsmodus,
naar een leven vol energie en innerlijke rust.

Nienke is een fijne, deskundige coach. Rustig, vriendelijk en duidelijk en goed bereikbaar buiten de
wekelijkse coaching sessie, indien je dat nodig hebt.”

Corné Aarts, 54 jaar

Project Manager

“In de loop van 2020 kreeg ik het gevoel om aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling aandacht te geven. Om deze reden ben ik zelf ook op zoek gegaan naar een coach. Ik had geen specifieke coach-vraag maar wel het gevoel dat ik op bepaalde zaken een vorm van onzekerheid voelde.

Nienke heeft mij echt overtroffen en we hebben 8 hele gave sessie gehad. Nienke heeft goed kunnen spiegelen en reflecteren waardoor ik meer inzicht in mezelf heb gekregen. Hierdoor ben ik ook andere keuzes aan het maken wat me veel energie en rust geeft.

Ik kan Nienke iedereen van harte aanbevelen als je open staat voor persoonlijke ontwikkeling!”

Michael van de Watering, 49 jaar

Trainer/coach, Eigenaar Syndle

“Het coachtraject heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik ben visueel ingesteld en de verschillende metaforen waar Nienke gebruik van maakt hebben mij zelfinzicht gegeven. Ik heb geleerd dat ik teveel één ben met mijn gedachtes, terwijl het maar gedachtes zijn. Nienke gaf mij handvatten dit te leren herkennen waardoor ik gemakkelijk los kan komen van mijn gedachtes. Hierdoor leg ik de lat niet meer zo hoog en als deze wel te hoog ligt en ik haal het niet, realiseer ik mezelf dat ik gevoed word door gedachtes, welke ik dus los mag laten. Mindfulness speelt daarbij een belangrijke rol als rustmoment voor mezelf. Kortom, de coaching in combinatie met de mindfulnesstraining hebben mij heel erg op weg geholpen. Ik vind het erg jammer dat het traject voorbij is.”

Stephanie de Swaaf, 35 jaar

Veel nadenken, piekeren en onrustig zijn hebben mij ertoe gebracht om op zoek te gaan naar een coach. Nienke stelde mij direct op mijn gemak, luistert aandachtig en geeft je de ruimte om te vertellen wat je bezighoudt. Ik vond het lastig om te gaan met negatieve gedachtes en liep daarin vast. Nienke heeft mij gedurende een coaching traject van 8 sessies handvaten en inzichten gegeven om hiermee om te gaan. Tijdens de sessies hebben we aandacht besteed aan bewustwording, bereidheid en hebben we mijn gedachtes een koosnaampje gegeven. Tenslotte hebben we aandacht besteed aan de waarden die voor mij belangrijk zijn. Tussen de sessies door ben ik aan de slag gegaan met diverse opdrachten. Ik ben enorm blij dat ik deze stap heb genomen en kijk er met een goed gevoel op terug.
Nika de Jong, 25 jaar

Marketeer

“Onder andere omdat ik door ADHD veel onrust in mijn hoofd heb én omdat ik met veel vragen zat over wat me tegenhield om te doen wat ik wilde doen, ben ik een coachingstraject bij Nienke gestart. Tijdens de kennismaking had ik gelijk een goed gevoel en dat is terecht gebleken! Het hele traject bleef ik zelf de regie houden en zijn we samen op zoek gegaan naar wat nu mijn onzekerheden en angsten waren. Met mindfulness en ACT heb ik geleerd hoe mezelf te verhouden tot gedachten. Naast de coaching hebben we ook een Lumina Spark profiel gemaakt: erg waardevol om jezelf beter te leren kennen.
Nienke heeft een hele persoonlijke aanpak maar is wel straight to the point; precies wat ik nodig had. Als je vast loopt in je eigen gedachten, dan is een coachingstraject zeker aan te bevelen!”

Nienke is een fijne trainer. Ze is rustig, vriendelijk en duidelijk. Haar stem is heel prettig en ze luistert goed naar wat je vertelt. Ze is goed bereikbaar als je haar buiten de wekelijkse trainingssessies nodig hebt.”

Claire Nieuwenhuis, 39 jaar

“Ik vind een stukje zelfontwikkeling erg belangrijk, waardoor ik op zoek ben gegaan naar iemand die mij kon helpen naar het vinden van nog meer balans. Door de 1-op-1 coaching ben ik mezelf nog meer beter gaan leren kennen en dus ook de manier waarop ik denk en doe. Dit heeft mij positieve inzichten gegeven, waardoor ik mezelf heb kunnen ontwikkelen zoals ik wilde. Het heeft me absoluut meer inzicht, kennis en rust gegeven.

Nienke is een eerlijke, duidelijke, maar zeker ook toegankelijke coach, die mensen vanuit oprechte interesse graag een stukje verder helpt”

Nikki Meesters

Orthopedagoog

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik mij aanmelden voor coaching?

Je kan je aanmelden voor coaching door een mail te sturen naar: nienke@tinytweaks.nl Aanmelden voor een oriëntatiegesprek kan hier.

Werkt online coaching wel?

Uit ervaring blijkt dat online coachsessies minstens zo effectief,  comfortabel en succesvol zijn als face-to-face coaching. Online coaching heeft zelfs extra voordelen zoals: geen reistijd, meer focus en veilig vanuit een plek die voor jou comfortabel is.

Zijn onze gesprekken vertrouwelijk?

Ja. Een coachtraject werkt alleen als jij er volledig op kunt vertrouwen dat ik niets over de inhoud van onze gesprekken en over het verloop van het traject naar buiten breng. 

Wordt coaching vergoed?

Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars. Afhankelijk van je situatie kunnen de volgende vergoedingen tot de mogelijkheden behoren:

Via de werkgever
Vraag bij je werkgever na of deze bereid is de kosten van een coachtraject (gedeeltelijk) te betalen. Bijna alle werkgevers hebben opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar.

Ondernemers
De kosten voor coaching zijn voor ondernemers of zzp’ers aftrekbaar voor de belasting. 

Hoe gaat het met de betaling?

Voorafgaand aan het coachtraject ontvang je van mij een factuur. Je kan gemakkelijk betalen via Ideal of via bankoverschrijving. Mocht in één keer betalen bezwaarlijk voor je zijn, dan kunnen we ook een betaling in twee of drie termijnen afspreken.

Indien je werkgever betaalt, zal deze een factuur per email ontvangen.

Ik vind het spannend om in mezelf te investeren. Heb je een tip?

Investeren is altijd spannend. Weet dat je met een coachtrajcet investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling en in jouw geluk. En grote kans dat het ook een investering in je gezondheid is omdat je bestaande stress, frustraties en energielekken gaat oplossen.

Ik stel mezelf altijd 3 vragen als ik overweeg te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Misschien kunnen deze vragen ook jou helpen:

1) Wat kost het? 2) Wat levert het op? 3) Wat kost het me als ik doorga zoals ik nu bezig ben?

Wat past beter bij mij: coaching of een mindfulnesstraining?

Het is mogelijk om bij mij een persoonlijk coachtraject, een minfulnesstraining of een combinatie van beide te volgen. Wat het beste bij jou past ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Graag ga ik vrijblijvend met je in gesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het beste bij je past.

Een oriëntatiegesprek is gratis en duurt ongeveer 30 minuten. Maak vrijblijvend een afspraak.

 

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN GERUST CONTACT OP.

* Het gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.